08. 06. 2021 - ČR - Máme pro vás recept na letní vegetariánský pokrm, který potěší všechny milovníky burgerů.
Ingredience:
Brioška máslová – 700 g
Metro Chef Veggie Burger – 1135 g
Olej řepkový na opékání – 50 g
Metro Chef Dip guacamole jemný – 1×1 kg
Metro Chef Kečup jemný – 200 g
Tabasco Sriracha – 50 g
Doplňky:
Salát ledový – 500 g
Rajčata – 200 g
Okurka sterilovaná – 250 g
Metro Chef Hranolky batátové
mražené – 1000 g
Olej rostlinný na smažení – 500 g
Sůl kamenná – 20 g
Příprava veggie masa (cca 10 minut):
Pánev mírně potřeme olejem a necháme dobře nahřát. Rozmražené veggie burgery opékáme na mírném ohni z každé strany 3 minuty.
Příprava doplňků (cca 10 minut):
Omytá rajčata nakrájíme podélně na slabé plátky. Omytý ledový salát překrájíme na drobné nudličky. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme je na podélné plátky.
Příprava dresinků (cca 10 minut): Odvážené množství kečupu smícháme dle chuti s omáčkou Sriracha (Pozor Sriracha je hodně pikantní!). Jako druhou omáčku použijeme guacamole dresing.
Příprava hranolek (cca 10 minut): Do nahřátého oleje cca 170°C vložíme mražené hranolky a dle velikosti smažíme cca 5 minut. Okapané hranolky mírně osolíme a ihned servírujeme. Hranolky můžeme také péci v troubě na 180 °C po dobu asi 10 minut.
Příprava briošky (cca 3 minuty): Briošku podélně rozřízneme na dvě poloviny a nasucho ji opečeme z nakrojené strany dozlatova. Díky tomu je brioška křupavá.
Servírování: Spodní díl opečené briošky potřeme dresinkem Guacamole. Dále vrstvíme nudličky ledového salátu, plátky rajčete, opečenýveggie burger a plátky sterilované okurky. Horní díl opečené briošky potřeme dresinkem Guacamole a připraveným pikantním kečupem a tím burger zaklopíme. Burger propíchneme špejlí. Jako doplněk servírujeme smažené batátové hranolky.
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.
Text a foto: MAKRO Akademie
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.