Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Garden Food Festival v Bzenci oslaví 100 let Bzeneckého octa

Garden Food Festival v Bzenci oslaví 100 let Bzeneckého octa

25. 06. 2021 - BZENEC - Hned první zastávka letošního Garden Food Festivalu je novinkou. Poprvé se tento svátek skvělého jídla a pití objeví v zahradě zámku Bzenec.

Víkend 17. –18. července bude kromě bohatého zastoupení domácí i světové kuchyně oslavou 100 let Bzeneckého octa. Ten pak procestuje gastronomickou tour po všech zastávkách v Čechách i na Moravě.

Organizátoři v Bzenci chystají bohatý dvoudenní program. Provázet jím bude herečka a moderátorka Markéta Hrubešová, nezapomínají na zábavu pro celou rodinu, stánky domácí i světové kuchyně a samozřejmě kulinářské show. A právě Bzenecký ocet se stane ingrediencí mnoha z nich.

„Milujeme vaření, kuchyni a věříme v důležitost octa, dosud málo doceněné ingredience. Octů je totiž několik druhů a každý se hodí k přípravě jiných jídel,“ prozrazuje obchodní ředitel společnosti Burg Ocet s.r.o., výrobce Bzeneckého octa, Ing. Peter Filo. „Chceme ocet hospodyňkám více přiblížit, stejně tak jako naši předchůdci v Bzenci před 100 lety. Píšeme blog www.milujemeocet.cz se spoustou inspiračních receptů od českých food blogerek a nově vyrážíme i za příznivci gastronomie na tour Garden Food Festival. Chceme jim živě ukázat, jak s octy jako skvělými dochucovadly správně pracovat,“ doplňuje Peter Filo.

Dárková sada octů a kniha jako dárekVýrobce Bzeneckého octa si pro návštěvníky Garden Food Festivalů připravil speciální limitované balení ovocných Bzeneckých octů. „Mohou si tak domů odnést dárkovou sadu vinných octů červeného a bílého, jablečného octu, speciálu na saláty s chutí bylinek nebo dvojici originál balzamikových octů vyráběných podle přísných pravidel v italské Modeně,“ vyjmenovává Peter Filo. Ke každé zakoupené sadě získají návštěvníci zdarma jako dárek knihu 100 receptů s úžasnými recepty od českých food bloggerek, ale i tradičních a léty prověřených návodů k zavařování a nakládání.

Kromě vaření s Bzeneckým octem dojde v průběhu víkendu na školu vaření s Lukášem Neckářem, odborníkem na asijskou kuchyni, který s dětmi i dospělými připraví sushi nebo závitky. Pod dohledem šéfkuchaře Ondřeje Moliny proběhne soutěž v otevírání ústřic nebo společné vaření s vybranými návštěvníky.

Kromě gastronomických zážitků se o ty hudební postarají například písničkář Honza Grebík a zpěvačka Kamila Polonyiová, Event Jazz Trio, v sobotu večer zahraje besedu u cimbálu Harafica se svými hosty. O program pro děti se postará Chabi Production a nejmenší si užijí i loutkovou pohádku.

Text: Garden Food Festival

Foto: Robert Mročka

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz