Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hudební festival Znojmo 2021 začíná

Hudební festival Znojmo 2021 začíná

09. 07. 2021 - ZNOJMO - Hudební festival Znojmo dnes slavnostně zahájí Gala koncert Pavla Šporcla.

Na programu Hudebního festivalu Znojmo je více než třicet koncertů a doprovodných akcí, letos se koná už po sedmnácté. Ročník s podtitulem „Pocta živlům a katastrofám“ se uskuteční na různých místech města Znojma a také v jeho okolí – v přírodě i v krásných prostorách zámků a kostelů. Letošní festival je hlavně snahou vrátit vše do normálních kolejí.

Foto: Mirek Kolaja

Pocta živlům a katastrofám

„Doufali jsme už loni, že náš festival, bude právě tím, který situaci vrátí zpátky do normálu. Letos už tomu ale opravdu věřím. Těším se na krásné léto, které na Hudební festival Znojmo přinese mnoho zážitků. Ústřední téma festivalu jsme přizpůsobili současné myšlence. Celá dramaturgie nutí člověka zamyslet se nad současným stavem světa, ale zároveň se bude chtít smát živlům a katastrofám. Vždyť i výborný virtuos nebo zpěvák je hudební živel a často i během koncertu může dojít k docela velké hudební katastrofě. Zároveň když bouchne sopka, je to katastrofa, ale v sopečném prachu roste úžasné víno, takže vše špatné je vždy k něčemu dobré,” řekl prezident festivalu Jiří Ludvík.

Foto: prezident festivalu Jiří Ludvík (foto Michal Schneider)

Festival pomáhá

V rámci festivalu pořadatelé připravili hned několik benefičních akcí. Prostřednictvím Koncertu na dřeň multižánrového kvartetu Husák Quartet přispěje Nadaci pro transplantace kostní dřeně (13. července v sídle vinařství Lahofer v Dobšicích). V zahradách uherčického zámku se představí mužský vokální soubor Gentlemen Singers, součástí vystoupení bude již tradičně dražba na obnovu mobiliáře zámku (21. července, zámek v Uherčicích).Letos ohledem na zvolené téma a také na nemilé události na jižní Moravě chystá festival věnovat peníze i na oblasti zasažené nedávným tornádem. „Festival věnuje pět korun z každé prodané vstupenky z koncertu, který se věnuje tématu živlů a katastrof. Jelikož letos je téma festivalové dramaturgie pocta živlům a katastrofám, cítíme potřebu pomoci jihomoravské lokalitě postihlé tornádem,“ řekl prezident festivalu Jiří Ludvík. Takových akcí je na programu více než patnáct.

Foto: operní pěvec Adam Plachetka a Pavel Šporcl (foto Natálie Madějová)

Vyvrcholením celého festivalu bude poslední festivalový víkend operní představení Den Posledního soudu G. P. Telemanna. Jde o unikátní projekt festivalové stagiony vzniká přímo v místě na míru festivalu.


Více o programu: https://www.hudbaznojmo.cz/program-vstupenky/

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz