23. 07. 2021 - BZENEC - Letošní seriál gastronomického svátku Garden Food Festival má za sebou první zastávku. O víkendu 17. –18. července se více než dvanáct set milovníků skvělého jídla a pití sešlo v zahradách zámku Bzenec.
Dvě desítky stánků s nejrůznějšími druhy občerstvení, stovky návštěvníků, škola vaření, kulinářské show, hudební program i zábava pro děti. To vše bylo součástí historicky prvního ročníku Garden Food Festivalu v Bzenci. Víkend navíc provázelo krásné počasí, které umocnilo atmosféru dvoudenního festivalu dobrého jídla.
„Jsme velmi rádi, že návštěvníci si našli cestu na první bzenecký Garden Food Festival a užili si skvělý víkend. Zároveň se festival stal důstojnou oslavou stých narozenin Bzeneckého octa. Věříme, že jsme návštěvníkům ukázali, jak důležitou ingrediencí je, kolik různých druhů ovocných octů může zpestřit chutě v jejich kuchyních, a doporučili jim, jak a na která jídla je nejlépe používat,“ těší obchodního ředitele společnosti Burg Ocet s.r.o., výrobce Bzeneckého octa, Ing. Peter Filo.
Kromě Bzenecký ocet stage, kde se návštěvníci mohli naučit od šéfkuchaře Ondřeje Valíčka, jak Bzenecký ocet využívat při vaření a dochucování, a od specialistky na pěstování zeleniny Veroniky Gruntové se dozvědět užitečné rady a postupy při zavařování i nakládání, nechyběla Bonduelle škola vaření s Lukášem Neckářem, odborníkem na asijskou kuchyni, soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou a také kreativní soutěž ve foodstylingu. Celým víkendem provázela herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.
O hudební program se postarali písničkář Honza Grebík, Event Jazz Trio a uherskohradišťská cimbálovka Harafica. Děti si užily loutkovou pohádku a atrakce od Chabi production.
Zdroj: Mgr. Petra Kučerová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.