Štamgast & Gurmán

Bezlepkové jablečné koláčky

Autor receptu
Vitana

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Ingredience na mandlové bezlepkové těsto:

60 g mandlové mouky
100 g jahelné jemné mouky
½ vejce
80 g másla
30 g cukru moučka
1 ks mandlového cukru Vitana
¼ kypřicího prášku Vitana

Ingredience na náplň:

2 větší jablka
200 ml vody
1 ks skořicového cukru Vitana
1 ks vanilkového cukru
½ ks (15 g) mandlového pudinku
 

Postup
Postup těsto: Do jahelné mouky zamícháme mandlovou mouku, kypřicí prášek a mandlový cukr. Povolené máslo utřeme s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla přidáme sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválíme a vyplníme košíčky. Košíčky naplníme jablky a pečeme na 170 °C po dobu 20–25 minut. Postup náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si rendlík, ve kterém povaříme jablka s vodou, skořicovým a vanilkovým cukrem a pudinkem. Pokud budeme mít hodně kyselá jablka, osladíme si je. Připravenou náplní plníme košíčky a máme hotovo!

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2020, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz