Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Souboj stylů na ČEROZ Triatlon Carving Challenge v Konopišti

Souboj stylů na ČEROZ Triatlon Carving Challenge v Konopišti

12. 08. 2021 - PRAHA - Po téměř dvou letech se konala v ČR soutěž v carvingu, ve kterém patří čeští řezbáři k nejúspěšnějším.

Letošní rok byl opět omezen v akcích, proto se pořadatelé z Czech Carving Studia a Czech – Slovak Carving Teamu rozhodli realizovat soutěž venku. Soutěž byla pro omezený počet řezbářů v live carvingu a zároveň proběhla soutěž v předem vyřezaných exponátech. Bylo jasné, že díky prázdninám se nezúčastní školy a nebyla ani vypsána kategorie pro začínající řezbáře. Soutěž bylo otevřená všem, ale počítalo se, že půjde o soutěž, výzvu nebo duel především zkušených řezbářů.

Účast potvrdili naši zlatí medailisté z olympiády Vojtěch Petržela, Tereza Buchtová a Klára Harvánková a další úspěšní řezbáři Radka Horka, Vaclav Mužikovský a Tomáš Štol. Do souboje s nimi šlo několik dalších, a dokonce i dva začátečníci. To zaslouží respekt. Bohužel prvně jmenovaný měl pár dní před soutěží úraz na ruce a nemohl aktivně řezat. Proto se v Konopišti objevil v roli porotce a všem ukázal v závěru akce prestižní pohár z Kuchaře roku. S ním hodnotili práce svých kolegů další úspěšní řezbáři Eliška Hortová, Ladislav Pakosta a Ondřej Janoušek.

Soutěž probíhala v areálu přírodního divadla v Konopišti v rámci sportovní akce „Triatlon Konopiště“, kde organizátoři úspěšně po 13 letech navázali na bohatou historii pořádání tohoto sportovního odvětví. A také proto bylo přizpůsobeno zadání.

V kat. A –TRIATLON LIVE CARVING bylo zadání vyřezat meloun s tématikou triatlonu a k tomu cukrový meloun a kus ovoce na volné téma v limitu 3,5 hodin.

Zde dominoval s přehledem Václav Mužikovský, který upřednostňuje plastickou řezbu a 3 D motivy. Za ním skončila zástupkyně thajského stylu Tereza Buchtová a třetí příčku obsadila Radka Horká, která je stejně jako vítěz zaměřena na plastiky.

V kat. B – MELOUNOVÉ DUO bylo zadání zaměřeno na Konopiště a opět na triatlon. Surovinou byl oblíbený vodní meloun a každý z melounů měl znázorňovat místo konání a sport, který ten den v Konopišti dominoval všude okolo. Tentokrát vyhrál thajský styl. Vítězkou se stala Klára Harvánková před Terezou Buchtovou a Radkou Horkou.

O celkovém vítězi bylo rozhodnuto. Tím, že vítězové kategorií nešli do obou disciplín, tak celkové prvenství si odvezla z Konopiště Tereza Buchtová, druhá skončila Radka Horká a na třetí příčku překvapivě vyskočil Matěj Frydrych, který ještě na poslední soutěži byl v roli začátečníka. Ale carving aktivně využíval při pobytu v zahraničí a tím kvalitně trénoval.

 

Text: Luděk Procházka

odborný garant soutěže

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz