Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Za vínem a kulturou v září na Východní Moravě

Za vínem a kulturou v září na Východní Moravě

10. 09. 2021 - ZLÍNSKÝ KRAJ - V Uherském Hradišti pořádají tradiční vinné slavnosti a v Rožnově pod Radhoštěm ochutnáte podlesníky.

Areál Valašské dědiny Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm ožije v sobotu 11. září ukázkami podzimních prací a činností. Program akce Podzim na poli a v chalupě bude zaměřen na sklizeň brambor – seznámíte se s přípravou tradičních pokrmů z brambor. Hospodyně budou připravovat podlesníky, placky z vařených brambor i zemákové pagáčky. Areál bude otevřen od 9.00 do 17.00 hodin.

Zajímavé dřevěné technické stavby, z nichž některé jsou i dvě století staré, budou v sobou 11. září otevřeny veřejnosti ve Vlachovicích. Událost plná vůně ovoce nabídne ochutnávky nejen sušeného ovoce, nádherné výhledy do krajiny i hudební vystoupení valašské muziky. Dveře budou otevřené nejen v sušírnách, ale i v malebném Muzeu lidové kultury a tradic Vlachovska, v Bednářství Fryzelka, na farmě Květomluva i na Farmě Vrbětice. Putování po sušírnách v sobotu od 10.00 hodin.

O víkendu 10. – 12. září ožije královské město Uherské Hradiště tradičními Slováckými slavnostmi vína a otevřených památek. V programu slavností nebude chybět tradiční průvod, který vychází v 9.00 hodin z Vinohradské ulice, či vystoupení folklorních souborů, cimbálových a dechových hudeb. Na zážitkové plavby vyplují oblíbené muzikantské lodě, připraveny jsou také komentované prohlídky Expozice dějin města s průvodcem a program ve Skanzenu Rochus v Uherském Hradišti.

V sobotu 11. září se v lázeňském městě Luhačovice představí města a mikroregiony Zlínska a Luhačovicka. V programu akce Naše obec, naše radost, která se koná od 10.30 do 18.30 hodin na Lázeňském náměstí, nebude chybět atraktivní kulturní program, ale i ochutnávky sušeného ovoce, piva z lokálního minipivovaru a také interaktivní program pro děti a ukázky řemesel.

Kroměřížské výstaviště se v sobotu 11. září již poosmé promění v dějiště Svatováclavských slavností piva. Připraveny jsou speciály moravských pivovarů a gurmánské pochoutky, ale také hudební vystoupení No Name, Mirai či Iné Kafe. Areál bude otevřen od 11.30 hodin.

 

Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz