Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zkraťte si čekání na Vánoce příjemnými akcemi

Zkraťte si čekání na Vánoce příjemnými akcemi

17. 12. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Plno zajímavých akcí nabízí poslední dny, které chybějí do Vánoc. Dají se při nich nakoupit dárky pod stromeček i zažít příjemnou atmosféru.

Na Velkém náměstí v Kroměříži je možné až do neděle 23 prosince navštívit v čase od 9 do 17 hodin 1. městské adventní trhy. Ve dvaceti stáncích jsou ke koupi řemeslné výrobky, vánoční dobroty i občerstvení. „Řemeslníci z různých oborů, kteří budou nabízet výrobky z kovů, skla, drátu, šperky, ruční práce, keramiku, dřevěné hračky, vánoční ozdoby nebo dekorace, se budou ve stáncích postupně střídat. To znamená, že buď každý den nebo obden bude možnost si zakoupit jiné zboží. Řemeslné stánky doplní stánky s občerstvením, potravinami a různými vánočními dobrotami. Můžete si zakoupit například pekařské výrobky, vánoční cukroví, horkou i studenou medovinu, svařené víno, sýry, uzenářské výrobky, chlazené a uzené ryby, oříšky či třeba trdelníky,“ vzkazují organizátoři.

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti zve na Vánoční jarmark. Také zde je nabídka zboží velmi pestrá. Akce trvá do neděle 23. prosince.

V úterý 18. prosince bude zahájena v kroměřížských zařízeních Dům kultury a Nadsklepí akce věnovaná Jiřímu Trnkovi – Síla imaginace. „K vidění budou výstava, loutky a filmy,“ upřesnil ředitel Domu kultury Jiří Králík. Jiří Trnka byl významný český výtvarník, ilustrátor, sochař, scénárista a režisér animovaných filmů. Je jedním ze zakladatelů českého animovaného filmu. Síla imaginace potrvá až do 31. ledna. 

Městské divadlo ve Zlíně zve ve středu 19. prosince na Vánoční bazar, začne v 18 hodin. V aukci bude možné pořídit si originální dárky pod stromeček, ale naopak i nabídnout do prodeje věci, které účastníci vyrobili, upekli či uvařili, nebo které se jim doma k ničemu nehodí. Připraven bude vynikající sváteční punč. Specifikem dražby je od jejího počátku putovní prasklá váza. Na květiny se sice použít nedá, ale vždycky se prodá za nemalou částku a v následujícím roce se v dražbě znovu objeví. Výtěžek z akce divadlo každý rok daruje na určitou věc. Loni pomohl Domovu pro osoby se zdravotním postižením Javorník v Chvalčově, letos adoptuje zvířátko v Zoo Zlín na Lešné.
Od 20 hodin bude v zlínském Městském divadle koncertovat známý zpěvák Janek Ledecký. Příznivci jeho písní, ale i klasických vánočních koled v doprovodu místních dětských sborů se mají na co těšit. Janka Ledeckého bude doprovázet smyčcový M.Nostitz Quartet a dnes již neodmyslitelní hudební "parťáci" Štěpán Smetáček & Dave Mendéz. „Tato společná setkání a zpívání s dětmi mám hrozně rád. Všichni přítomní, samozřejmě včetně mně i mé doprovodné kapely, si doslova vychutnáváme jedinečnou, neopakovatelnou a podmanivou vánoční atmosféru. Tyto koncerty jsou pro mne tím nejhezčím vánočním dárkem,“ těší se Janek Ledecký. Vstupné na koncert stojí 450 a 390 korun.

Kulturní dům Klobučan ve Valašských Kloboukách zve v pátek 21. prosince na Vánoce s Valaškou, tradiční vánoční koncert dechové hudby Valaška z Valašských Klobouk. V programu zazní písně s vánoční tématikou a koledy. Nebudou chybět ani orchestrální skladby i písně moderní. Program začne v 19 hodin, vstupné stojí 100 korun.

Atmosféru přicházejících vánoc nabídne i výstava betlémů v galerii Elektra v Luhačovicích, kterou pořádá soukromý majitel sbírky. „Najděte si čas, a co nejdříve přijďte zapomenout na všední starosti, a nechte se vtáhnout do pohody betlémské stáje. Najdete zde vedle zajímavých exponátů rukodělné výrobky vánočních ozdob místních spolků,“ zvou organizátoři.

Další nabídku zajímavých akcí je možné najít na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz