Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Anketa šéfkuchařů

Anketa šéfkuchařů

12. 10. 2021 - ČR - Přivezl jste si z dovolené nějaký gurmánský zážitek nebo tip na jídlo, které byste chtěl nabízet svým hostům v restauraci? Kde obvykle hledáte inspiraci?

ADAM KUTAL
ŠÉFKUCHAŘ, U JOHANA, ZLÍN

Gurmánský zážitek jsem si jednou přivezl z Řecka. Byl nádherný. V takové malé restauraci v centrálním městě jsem si dal pečené kůzlečí s cizrnou a bylo to úplně fantastické. Akorát si myslím, že tady u nás jsme zvyklí na jiné typy masa než na kůzlečí.

ROMAN PAULUS
ŠÉFKUCHAŘ, LOBSTER CATERING OLOMOUC

Na dovolené v Rakousku ve Wachau, jsem si opět připomněl, jak výborné jsou tamější meruňkové knedlíky. Připravené z tvarohového těsta, obalené v opražené strouhance, to je určitě něco, co na našem menu hosté najdou. Jen je potřeba počkat zase do příští sklizně.

MIROSLAV JANČA
ŠÉFKUCHAŘ, RESTAURACE ATMOSFÉRA LUHAČOVICE

Žádný gastronomický zážitek jsem si letos nepřivezl, ale potvrdilo se mi, že v jednoduchosti a kvalitních surovinách je krása. A stačí to! Nejednou jsem navštívil italskou restauraci, kde to bylo
prostě skvělé. Určitě něco hostům už nabízíme v rámci hotelové penze. Inspirace leží všude kolem nás. Kdo chce, ji vidí, kdo nechce, ji nevidí.

JAROSLAV KLÁR
ŠÉFKUCHAŘ, RESTAURACE U HRADU ŠTERNBERK

Na dovolené jsem byl v Praze a v jedné vyhlášené restauraci jsem dostal něco, co mě totálně dostalo. Byl to neskutečný gurmánský zážitek a inspirace v jednom, a přitom šlo o velice jednoduchou věc. Prostě jsem na talířku dostal jejich pivní sýr a s ním i máslo, cibulku a papriku, abych si ho sám namíchal. Vrcholem ale bylo, když mi číšník v mističce donesl k tomu ještě pivní pěnu. A samozřejmě dobře načepované pivo. Souhra chutí byla naprosto luxusní.

JULIUS LÖFFLER
ŠÉFKUCHAŘ, RESTAURACE LAVILLA ZLÍN

Pracování povinnosti mi bohužel v létě neumožnily strávit dovolenou v zahraničí. Pokud se dostanu k moři, rád vyhledávám například rybí trh. Stačí se po něm projít a člověk nasbírá hodně inspirace. Při poslední návštěvě takového trhu jsem si odnesl malé kalamáry. Momentálně servírujeme v restauraci Paellu, do které jsem zakomponoval právě tyto kalamáry plněné drůbežím masem s olivami a citronovým konfitem. Skvěle se doplňují s šafránovou rýží. Inspiraci nejvíce hledám na kulinářských cestách po Evropě.

Štamgast&Gurmán

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz