Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

VYHLÁŠENÁ RESTAURACE U JOHANA, NOVĚ S HOTELEM A KAVÁRNOU

VYHLÁŠENÁ RESTAURACE U JOHANA, NOVĚ S HOTELEM A KAVÁRNOU

08. 10. 2021 - ZLÍN - Restaurace U Johana ve Zlíně je dlouhodobě vyhlášena kvalitou svých gastronomických služeb a především grilovanými koleny. Dnes mohou ale zákazníci využít i služeb nového hotelu včetně posezení ve stylové kavárně. Řešíte často, kam ve Zlíně dopoledne vyrazit na byznys snídani? Nebo jenom hledáte prostor vhodný pro schůzku? Takové místo nedávno vzniklo ve Zlíně na Příluku. Více už majitel restaurace, penzionu a Johan Hotelu, Jan Balloš.

Co vás vedlo k myšlence postavit hotel?
Nad restaurací U Johana provozujme už několik let penzion v domácím duchu. Protože naši hosté se k nám pravidelně a rádi vraceli, poptávka rostla. Tak vznikl v roce 2017 nápad vybudovat hotel domácího typu, kde bychom mohli hostům nabídnout nejen další příjemné ubytování, ale i dobrou snídani pro širokou veřejnost.

Kdy jste začali s výstavbou hotelu?
V lednu 2018 jsme s manželkou a našimi třemi syny pokřtili základní kámen. Hotel jsme stavěli svépomocí 3 roky. Velkou oporou a technickým poradcem nám byl stavbyvedoucí Robert Bukový. Hotel disponuje 12 pokoji a jedním apartmánem. Pro odpočinek a relaxaci našich hostů se pod střechu podařilo umístit mini wellness s panoramatickou saunou s výhledem na Příluky.

Součástí nového hotelu je i kavárna, která bude v ranních hodinách nabízet snídaně pro hotelové i příchozí hosty. Odpoledne bude fungovat jako tradiční kavárna s nabídkou snacků, zákusků a přívlastkových vín, které si můžete vybrat v prosklené vinotéce.

Do budoucna bych si přál, abychom zde mohli pořádat poslechové večery s živou jazzovou a bluesovou hudbou. Koncept celého hotelu je PŘÍJEMNÉ DOMÁCÍ PROSTŘEDÍ S DOBROU VSTŘÍCNOU OBSLUHOU.

V jakém stylu jste hotel realizovali?
Hotel je zařízený v moderním stylu s velmi citlivým použitím přírodních materiálů, které dokonale skloubil architekt David Maliňák. Snažíme se nabídnout vyšší standard kvalitního hotelového ubytování. Použili jsme i přírodní zajímavé prvky jako klenuté špalky habrů a jiných stromů. Nasbírání a zpracování bylo časově náročné, ale myslím, že výsledek stojí za to.

Nabízíte i levnější formu ubytování?
V sousedství hotelu nabízíme ubytování ve stylu B&B, které je v současné době populární po celém světě. Nabízíme celkem pět dvoulůžkových pokojů ve variantě levného noclehu. Vedle hotelu a restaurace se nám navíc podařilo vytvořit hodně parkovacích ploch, takže hosté nemají problém s příjezdem až k hotelu či penzionu. Všechno máme na jednom místě – restauraci, penzion, hotel.

Restaurace U Johana ve Zlíně jevyhlášená svojí specialitou, grilovanými vepřovými koleny. Proč právě kolena?
Jako mladý jsem pracoval v zahraničí. Jednou jsem navštívil výbornou bavorskou restauraci, kde grilovali kolena. A vždycky v ten den, kdy je měli v nabídce, se celá hospoda naplnila lidmi, a dokonale to tam žilo. A já jsem si říkal, grilovaná kolena, to je super nápad, to by přece mohlo fungovat i u nás, a tak vznikla myšlenka provozovat hospodu s grilovanými koleny. Moje první restaurace byla ve Spytihněvi – Kavárna u Přívozu, která funguje dodnes, a dodnes tam grilují kolena. Já po šesti letech odešel a postavil si vlastní restauraci U Johana ve Zlíně, tehdy ještě na zelené louce.

Od té doby vaříme á la carte nabídku, orientujeme se na byznys obědy, večeře, na oslavy a firemní akce. Ve stejném režimu je i ubytování nad restaurací, a protože se nám časem vytvořila klientela, která za námi jezdí opakovaně, tak jsme naše prostory rozšířili i o nový hotel, který nabízí svojí vlastní snídaňovou kavárnu, vinárnu a saunu s výhledem.

Je těžké v dnešní době sehnat dobrého kuchaře?
Sehnat v dnešní době dobrého kuchaře je nadlidský úkol. Mladá generace nemá moc o práci v gastronomii zájem. Gastronomie je těžký obor. Je to náročná práce…

Na kolik způsobů se dají upravit grilovaná vepřová kolena a kolik receptur používáte Vy?
Těch způsobů jsou tisíce a tisíce. My používáme jeden už 26 let. Jedná se o rodinnou recepturu, každý náš kuchař proto musí podepsat smlouvu o tom, že nebude recept odnášet jinam či ho prezentovat jinde. Je to zkrátka naše značka. Grilovaná kolena jsou stále podstatnou částí našeho prodeje. Je to vlastně taková pochoutka pro masaře.

Nabízíte ještě další speciality?
Od roku 2016 nabízíme hovězí loupanou plec BBQ smoke, se kterou jsme ve stejném roce vyhráli na Garden food festivalu ve Zlíně. Je to náš další topový recept. Ten způsob přípravy je poměrně zdlouhavý a technologicky náročný. Hovězí maso grilujeme kouřem. Je to texaský způsob úpravy hovězího masa. Dříve jsme ho nabízeli pouze na nabídku, dnes je to stabilní součást našeho jídelního lístku. Hodně se specializujeme na grilování všech druů masa a ryb.

Vyrábíte i nějaké vlastní produkty?
Ano, vyrábíme vlastní paštiky a škvarkové pomazánky, které si hosté mohou u nás zakoupit a odnést domů. Škvarkovou pomazánku podáváme v restauraci před každým jídlem jako takový start.

Co vy sám máte rád z české kuchyně?
Mám rád, když je dobrá svíčková, držkovou polívku, pečený bůček, hovězí vařená líčka nebo zadělávané srdce s nadýchaným knedlíkem. Prostě poctivé jídlo.

Jak se vlastně člověk stane hostinským?
Buď je to osud, anebo to máte vtisknuté generačně. Nebo zkrátka tu práci máte jenom rád. Je to časově náročné povolání a dost tím trpí rodina. Když chcete dělat dobře hospodu nebo hotel s restaurací, tak se musíte smířit s tím, že lidem chcete sloužit. Host je od slova hostit. A pokud chcete ty lidi hostit, musíte naslouchat jejich potřebám, musíte se je snažit plnit. My jsme rodinný podnik, máme 34 zaměstnanců, pracuji tady já, moje manželka, můj syn. Mám za sebou 35 let v gastronomii. Naším záměrem není oslnit nebo dělat něco převratného, ale nabízet takové služby, aby se k nám hosté rádi vraceli, aby se tu cítili dobře… Zkrátka jako doma.


www.ujohana.cz, www.johanhotel.cz

PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz