Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

BARMAN ROKU VYMÝŠLEL VÍTĚZNÝ KOKTEJL TŘI MĚSÍCE

BARMAN ROKU VYMÝŠLEL VÍTĚZNÝ KOKTEJL TŘI MĚSÍCE

18. 10. 2021 - BRNO - Aktuálně nejlepším barmanem České republiky je Jan Šebek z Becher’s baru karlovarského Grandhotelu Pupp. Rozhodlo o tom finále Czech Bartenders League ročníku 2019, které se kvůli covidovým omezením mohlo uskutečnit až letos v srpnu.

V soutěži pořádané Českou barmanskou asociací v jejím brněnském centru Abzac se utkalo 14 nejlépe hodnocených barmanů ročníku. Vítězný Jan Šebek ve svém koktejlu Chodec zkombinoval whisky Johnnie Walker s likérem Fernet STOCK, domácím woody cordialem a domácí sodou z fermentovaných jablek. Jako ozdoba posloužila domácí sušenka z oříškového likéru.

„Myšlenkou mého drinku je pokrok. To, že by se člověk neměl bát udělat krok kupředu. Kvůli náročnosti některých domácích ingrediencí na výrobu jsem koktejl vymýšlel zhruba tři měsíce. Ročník 2019 jsem chtěl vyhrát, nevynechal jsem kvůli tomu snad jedinou soutěž,“ podotkl Jan Šebek pár chvil poté, co přebral pohár pro Barmana roku 2019 kategorie Classic.

Jan Šebek bude v příštím roce reprezentovat Českou republiku na koktejlovém mistrovství světa v kubánské Havaně. Na druhém místě Czech Bartenders League skončil Filip Štumper, třetí příčku obsadil Filip Polzer. Na programu celodenního eventu nazvaného Abzac hands up! bylo kromě barmanského soutěžení také předávání ocenění v různých juniorských i profesionálních soutěžních kategoriích, stejně jako přednášky VIP gastronomických osobností nebo ochutnávky partnerských produktů.

PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz