Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinskému vínu ve Znojmě poprvé požehnáme na Masarykově náměstí

Svatomartinskému vínu ve Znojmě poprvé požehnáme na Masarykově náměstí

26. 10. 2021 - ZNOJMO - Degustace vín, slavnostní požehnání, nejrůznější regionální speciality a neodmyslitelný program v podobě cimbálové muziky. Právě to jsou Slavnosti Svatomartinského a mladého vína, které se poprvé odehrají na Masarykově náměstí.

„Větší zájem návštěvníků a skvělá možnost propojení doprovodného programu nás přivedli ke změně místa. Poprvé tedy opouštíme dominikánský klášter, ve kterém jsme v předminulém roce dosáhli limitu návštěvnosti. Venkovní prostor nám nabídne lepší možnost pro rozmístění prodejních míst zapojených vinařů, větší kapacitu, ale také jednu scénu pro koncert cimbálové muziky, kterou využijeme i pro požehnání mladému vínu,“ uvádí František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

V letošním roce slavnosti připadají přímo na svátek svatého Martina, tedy 11. listopadu. Od dopoledních 11 hodin otevřou svá prodejní místa vinaři z vinařství Znovín Znojmo, Michal Kacetl, Lahofer, Hanzel, Víno Náprava, Simenon, Vinné sklepy Lechovice, Arte Vini, Vinařství Líbal, Waldberg a vinařství Piálek & Jäger. Těšit se můžete i na tradiční požehnání mladému vínu. I tentokrát povede slavnostní akt znojemský děkan Mons. Jindřich Bartoš za doprovodu svatého Martina, a to v symbolických 11 hodin a 11 minut. Kromě pochůzkové degustace, která bude probíhat až do 20 hodin, nabídneme také koncert Cimbálové muziky Antonína Stehlíka a průvod svatého Martina, který začne právě na Masarykově náměstí a povede historickým centrem města. Doprovodit ho můžete hned ve dvou časech, v 16 a 18 hodin. Během průvodu se dozvíte legendu, která se k jednomu z nejslavnějších světců váže a zhlédnete scénky, které přiblíží jeho příběh dobrosrdečnosti.

image

 

Slavnosti Svatomartinského a mladého vína pořádá Znojemská Beseda za podpory Vinařského fondu České republiky. Slavnosti proběhnou formou prodejních trhů, prodejem vína ze stánků ve venkovním prostoru. Vstup na akci je zdarma.

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz