Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Salon vín – 400 nejlepších vzorků postoupilo do finálového kola

Salon vín – 400 nejlepších vzorků postoupilo do finálového kola

05. 11. 2021 - VALTICE - Již 22 let se díky naší nejvyšší soutěži vín Salonu vín – národní soutěže vín ČR každoročně dozvídáme 100 nejlepších moravských a českých vín pro daný rok. Výběru nejlepší stovky předchází odborná hodnocení, jejichž 1. kolo proběhlo od 11. do 15. října ve Valticích.

Celkem bylo do podoblastní Národní soutěže vín 2021 přihlášeno 2 402 vín, z nichž na základě výsledků hodnocení získalo 2 229 vín nominaci do další fáze soutěže, tedy možnost usilovat o umístění v Salonu vín ČR 2022. Toho využilo 1 456 vín a ta minulý týden v centru Excelence ve Valticích absolvovala hodnocení prvního již celostátního kola soutěže. Do druhého finálového kola hodnocení z něj postoupilo 400 nejlepších vzorků.

„Salon vín je jedinečná prezentace moravských a českých vín s unikátním systémem jejich hodnocení,“ sdělil Ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra a pořadatel soutěže a dodal: „klíčová je úroveň hodnocení a hodnoticích komisí, které jsou složeny z nejlepších a pravidelně proškolovaných odborníků. Každé víno je posuzováno několikrát, několika komisemi, a tak je i výsledek hodnocení naprosto objektivní.“

Druhé finálové kolo pak proběhne 24. a 25. listopadu rovněž ve Valticích a určí Šampiona, tedy nejlepší víno České republiky pro rok 2022, vítěze jednotlivých kategorií, nejlepší kolekci, vítěze zlatých medailí, tedy nejlepších sto vín do degustační expozice Salon vín, a držitele stříbrných medailí (vína, která postoupila do druhého kola hodnocení a získala min. 84 bodů).

 

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz