Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Titul Radegast Mistr Výčepní 2021 vybojovala Tereza Novotná z Olomouce

Titul Radegast Mistr Výčepní 2021 vybojovala Tereza Novotná z Olomouce

12. 11. 2021 - ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Správně ošetřené a načepované pivo? To byla hořká výzva pro všechny hospodské a výčepní v soutěži Radegast Mistr Výčepní 2021.

Titul z celostátního klání mistrů výčepního řemesla získala Tereza Novotná z olomoucké Radegastovny u Fleka, která ve finále porazila 13 soupeřů. Sedmý ročník soutěže hostila Pivnice Harcovna v Rožnově pod Radhoštěm.

A co všechno museli soutěžící zvládnout, aby mohli usilovat o titul mistra výčepního? Čekaly na ně například znalostní testy nebo praktické zkoušky za pípou. „Sledovali jsme u finalistů, jak umí načepovat pivo otočným i pákovým kohoutem, jak si dovedou připravit výčep nebo zda dostatečně čistí pivní sklenice. Hodnotili jsme také správné servírování nebo komunikaci s odbornou porotou, která v tomto případě modelovala běžného hosta v hospodě,“ vysvětluje Roman Šolc, obchodní sládek Pivovaru Radegast a předseda odborné poroty soutěže.

K finálovým soubojům v Pivnici Harcovna v Rožnově pod Radhoštěm nastoupilo sedm mužů a stejný počet žen.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz