Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Sommelieři rozehrají finále na mezinárodní úrovni

Sommelieři rozehrají finále na mezinárodní úrovni

10. 11. 2021 - MORAVA - Asociace sommelierů ČR ve spolupráci s partnery pořádá již 9. ročník soutěže Sommelier Moravy, který proběhne ve dnech 24. a 25. listopadu v Louckém klášteře v královském městě Znojmě, jednom z nejvýznamnějších vinařských center jižní Moravy.

Také letos se bude soutěžit ve dvou kategoriích. Kategorie Junior (do 21 let) je určena studentům a absolventům škol se zaměřením na gastronomii, hotelnictví a turismus i pracujícím v gastronomii, vinařství a obchodu s vínem do 21 let. V kategorii Profesionál (od 21 let) mohou soutěžit sommelieři, kteří tuto profesi vykonávají aktivně. Akce je otevřená nejen soutěžícím z České republiky, ale i ze Slovenska či Rakouska.

„Ideální soutěž pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet své sommelierské znalosti a dovednosti. Testy jsou zaměřeny zejména na vinařství a vína z Moravy a z Čech a obtížnost otázek respektuje obě kategorie,“ vysvětluje Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR, a dodává: „Cílem je vzbudit v účastnících zájem o kvalitní tuzemská vína a představit odrůdovou různorodost ČR. Propojením generací sommelierů pak chceme vytvářet odborné vazby mezi juniory a profesionály.“

V kategorii Profesionál čeká soutěžící novinka. „Jde o virtuální restauraci, kdy sommelier současně obsluhuje tři stoly a provádí servis sektu, bílého a červeného vína. Překvapení a nástrahy ze strany porotců v roli hostů slibují show na mezinárodní úrovni, která soutěžící připraví na účast v zahraničních kláních,“ přibližuje ředitel soutěže František Koudela.

Součástí programu jsou přednášky o vybraných vinařských podoblastech ČR či o spolku Mladých vinařů, degustace i exkurze do vinařství Piálek & Jäger s.r.o., kde bude mimo jiné na soutěžící a jejich doprovod čekat zážitková gastronomie.

Více info o soutěži na www.sommeliermoravy.cz.

 

Zdroj: Mgr. František Koudela

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz