Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dva šampioni a 48 medailí z Jižní Afriky

Dva šampioni a 48 medailí z Jižní Afriky

15. 11. 2021 - JR - Mimořádný úspěch přinesla moravským vinařům účast na 25. ročníku největší a nejstarší soutěže vín v Africe – Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2021, která se letos opět konala ve slavném vinařském regionu Stellenbosch nedaleko od Kapského Města.

V konkurenci více než 1 800 vín z celého světa porotci ocenili moravské vinaře 2 tituly šampiona, 2 platinovými, 16 velkými zlatými, 12 zlatými a 18 stříbrnými medailemi.

„Evropská vína hodnotila porota složená z jihoafrických hodnotitelů se znalostí zahraničních odrůd a stylů, které předsedala Elsie Pells, Cape Wine Master. Elsie se ve vinařských oblastech Evropy pohybuje již téměř dvě desetiletí. Několikrát hodnotila i na soutěži Vinař roku v Praze,“ okomentoval průběh hodnocení JUDr. Luboš Bárta, šéfredaktor časopisu SOMMELIER, který účast moravských vín na soutěži organizoval a dodal: „v průměru bylo letos oceněno medailemi a trofejemi méně než třetina soutěžících vín. O to větší hodnotu tak má fakt, že z 66 přihlášených moravských vín jich bylo oceněno tolik. Spolu se slovenskými víny získala vlastně všechny trofeje určené pro zahraniční vína!“

Zadařilo se také vinařství Znovín Znojmo a zejména jejich vínům odrůdy Tramín červený. Tramín červený „A“ 2020 výběr z hroznů získal trofej za nejlepší víno z České republiky, další tři vína této odrůdy pak získala velkou zlatou medaili.

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz