29. 12. 2021 - ČR - Vstup do nového roku slaví každý po svém. Přípravy na silvestrovské pohoštění začínají už od rána, kdy se připravují chlebíčky, obložené mísy, jednohubky a stále častěji se nakládá i maso.
Důležité je vybírat hlavně kvalitní suroviny a dát na chutě celé rodiny. Přinášíme vám recepty od Drůbežářského závodu Klatovy, které jsou vhodné pro dospělé i nejmenší.
Příprava: 10 minut
Ingredience:
2x Okurka hadovka
1x balení Kuřecí dětský junior bez E
1x balení plátkový sýr
Postup:
1/ Okurky omyjte, osušte a nakrájejte na dlouhé tenké plátky (můžete použít i speciální škrabku).
2/ 1/3 jich rozložte na prkénko, kde jste si předtím rozložili potravinářskou fólii.
3/ Na okurkové plátky rozložte 3 plátky šunky a 3 plátky sýru. Vše opatrně stočte pomocí folie do rolky a nechte 20 minut zabalené v lednici odležet.
4/ Stejně připravte i další dvě rolky.
5/ Hotové rolky nakrájejte na 6 špalíků a propíchněte napichovátkem.
Tip: Mezi plátky sýru a šunky můžete namazat i oblíbenou pomazánku (např. tvarohovou).
6/ Podávejte s čerstvým pečivem.
Příprava: 15 minut
Ingredience:
10x vejce (uvařené natvrdo)
1x balení Kuřecí šunka standartní krájená
150 g pomazánkového másla
50 g eidamu strouhaného
50 g bílého jogurtu
Postup:
1/ Uvařte si všechna vejce natvrdo. Oloupejte je a nechte je vychladnout.
2/ Mezitím si nakrájejte šunku na malé kousíčky. Vložte do misky a přidejte strouhaný sýr.
3/ Poté přidejte pomazánkové máslo a jogurt a vše důkladně promíchejte.
4/ Hotovou pomazánkou ozdobte půlku uvařeného vajíčka.
Příprava: 20 minut
Ingredience:
1x velká bageta
2x balení mini mozzarelly
2x balení Kuřecí šunky prsní zauzené krájené
Sušená rajčata naložená v oleji
4 listy hlávkového salátu
1 stroužek česneku
Postup:
1/ Bagetu rozkrájejte na širší plátky a upečte nasucho na plechu v troubě.
2/ Mezitím si nakrájejte na větší kousky šunku a listy hlávkového salátu.
3/ Po upečení bagetu potřete česnekem.
4/ Na jednotlivé bruschetty naskládejte šunku, salát, mini mozzarellu a sušené rajče a vše propíchněte párátkem nebo ozdobným napichovátkem.
Zdroj: Michaela Kadlčíková Janoušková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.