Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pražská kavárna uctí památku tureckého básníka

Pražská kavárna uctí památku tureckého básníka

11. 01. 2022 - PRAHA - Kavárna Slavia pořádá po Jaroslavu Seifertovi další tematický večer na počest slavné umělecké osobnosti, která ji v minulosti navštěvovala.

Ve čtvrtek 24. února oslaví jubilejní 120. výročí narození držitele Mezinárodní cenymíru a významného tureckého básníka Nazima Hikmeta. Ten v kavárně nejen tvořil, ale také se zde pravidelně setkával s českými básníky Vítězslavem Nezvalem a Jiřím Tauferem během svých exilových let.

Slavnostní večer proběhne v duchu přednesu Hikmetových básní, vystoupení turecké zpěvačky Roksany Mandel a odborné diskuse. Akcí bude přítomné provázet moderátorka Zita Senková.

Vstup na tento slavnostní večer je zdarma. Rezervaci místa je v rámci protiepidemických opatření nutné provést pomocí GoOut.net.

Zdroj: Pavla Umlaufová, redakčně upraveno

Ilustrace/foto: Josef Prošek

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz