Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojemská stravenka pomáhá lidem bez domova

Znojemská stravenka pomáhá lidem bez domova

18. 01. 2022 - ZNOJMO - Znojmo ve spolupráci s Oblastní charitou Znojmo (dále jen Charita) spustilo v prvním lednovém týdnu projekt s názvem Znojemská stravenka.

Určen je pro lidi bez domova, kteří dobrovolně pomohou s úklidem veřejného prostranství. Za hodinu práce obdrží jednu stravenku na nákup potravin. Do prvního úklidu, který se uskutečnil 6. ledna, se zapojilo šest osob bez domova a o týden později 13. ledna to bylo již osm osob.

„Projektem jsme se inspirovali z jiných měst, kde již Stravenka pomáhá. Mám radost, že lidé bez domova projevili zájem a do úklidu se zapojili. Věřím, že projekt pomůže těmto lidem získat zpět určité pracovní návyky a třeba i možnost na nový začátek v životě,“ říká starosta Jakub Malačka.

Na realizaci Znojemské stravenky schválila už v listopadu minulého roku Rada města dotaci 20 000 korun. Peněžní dar byl poté předán organizační jednotce znojemské charitě. Peníze poslouží na nákup stravenek k odměně pro osoby bez domova a pracovních pomůcek potřebných k úklidu.

„První úklid proběhl v lokalitě na prostranství v oblasti u bývalých garáží pod přímětickým mostem, kde sami sběrači dříve přespávali. Za hodinu a půl práce naplnili neuvěřitelných deset pytlů odpadků. Druhý sběr se uskutečnil v lokalitě autobusového nádraží,“ popsal ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek.

Úklid se bude opakovat i v následujících týdnech ve vytipovaných lokacích. Práce budou vždy probíhat za dozoru jednoho z pracovníků Charity, který všem zúčastněným vyplatí ihned po odvedené práci stravenku.

 

Zdroj: Znojemské listy, č. 01/2022

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz