31. 12. 2012 - ZLÍN - Mladí lidé často mívají předsudky a řídí se zažitými kulturními stereotypy namísto toho, aby se pokusili skutečně poznat cizí země a lidi, kteří v nich žijí.
V rámci multilaterálního projektu Comenius s názvem Fight Against STEReotypes zkratka „FASTER“ navštívily Střední školu gastronomie a obchodu Zlín ve dnech 3. – 7. 12. 2012 partnerské školy Francie – z města Amiens, Maďarska – z města Budakeszi, Řecka – z města Kavala a Itálie – z města Verulanuova .
Každá země připravila tříchodové MENU, které charakterizovalo danou kulturu. Jednalo se o srovnávání tradičních pokrmů, vaření typických jídel a napsání virtuální kuchařky.
Kromě seznámení s českou a moravskou gastronomií se zahraniční studenti účastnili i odborných gastronomických exkurzí např. R. Jelinek – Vizovice, Zámecká čokoládovna Vizovice, Lázně Luhačovice – Jurkovičův dům, Hotel Palace, Hotel Garni Zlín, Restaurace 9evítka, hlavní město Praha aj.
Mladí lidé často mívají předsudky a řídí se zažitými kulturními stereotypy namísto toho, aby se pokusili skutečně poznat cizí země a lidi, kteří v nich žijí. Proto je jedním z hlavních cílů projektu boj proti kulturním stereotypům a předsudkům.
Text: Jana Ingrová, pedagog v oboru gastronomie, Zlín
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.