Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

NA VLÁDOU SCHVÁLENÉ KOMPENZACE NEDOSÁHNE TŘETINA PROVOZOVATELŮ

NA VLÁDOU SCHVÁLENÉ KOMPENZACE NEDOSÁHNE TŘETINA PROVOZOVATELŮ

17. 02. 2022 - ČR - Asociace hotelů a restaurací České republiky vítá skutečnost, že vláda změnila některé původně navrhované parametry kompenzačních programů. Přibližně třetina provozovatelů ubytovacích a stravovacích zařízení však bude z tohoto programu již předem diskvalifikována.

Vzhledem k tomu, že vláda nastavila limit propadu tržeb pro získání dotace na minimálně 50 % a maximální limit celkové dotace na jeden podnik je nastaven na 1,5 mil. Kč budou největší zaměstnavatelé, jako hotelové řetězce a skupiny hotelů prakticky bez dotace, protože na celý řetězec, který v některých případech čítá více než 30 hotelů, bude pohlíženo jako na jeden podnik s celkovým limitem 1,5 mil. Ztráty přitom byly v desítkách milionů jen za kompenzované období.

Stejně tak velké hotely nad 100 pokojů budou limitovány uvedenou maximální částkou na podnik, což je opět prakticky vyřazuje z jakékoliv možnosti alespoň částečně pokrýt skutečné náklady a ztráty. Jedná se přitom převážně o podniky nacházející se ve velkých městech, které již druhým rokem zaznamenávají největší ztráty a propady obsazenosti a zároveň největší zaměstnavatele v oboru.

Podnikatelé, kteří se maximálně snažili přizpůsobit zásadním omezením provozů a jejichž propad tržeb se jim podařilo udržet pod 50 % zůstanou zcela bez pomoci. Tento fakt vnímá AHR ČR jako diskriminační, neboť bez rozdílu objemu ztrát byl omezeními zasažen prakticky celý sektor služeb cestovního ruchu, a to včetně jejich dodavatelů.

Zdroj: AHR ČR
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz