Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivovary hlásí meziroční nárůst prodejů o více než 10 %

Pivovary hlásí meziroční nárůst prodejů o více než 10 %

25. 03. 2022 - PŘEROV - Akciová společnost Pivovary CZ Group, která od 1. října 2021 slučuje pivovary Holba, Litovel a Zubr, prodala vloni 727 000 hl nápojů, což je o 10 % více než v předchozím roce.

„V roce 2021 jsme prodali 727 000 hl nápojů, tedy o 10 % více než v roce 2020. Tržby bez DPH vystoupaly na celkových 1,2 mld. Kč, s čímž jsme s ohledem na nepředvídanost situace poměrně spokojeni. Pokud bychom se zaměřili na jednotlivé značky, nejvíce posilovala Holba (o více než 9 %) a Litovel (o více než 5 %), Zubr si udržel objem jako v předchozím roce. Na necelý dvojnásobek stoupl objem privátních značek určených pro exportní trhy,“ říká obchodní ředitel společnosti Ing. Tomáš Konečný.

Na tuzemském trhu tyto pivovary meziročně posílily o více než 5 %, když výstav přesáhl 510 000 hl. Prodej baleného piva vzrostl o 14 %, oblíbené jsou především plechovky s více než 40% nárůstem především díky zastoupení ochucených piv a mainstreamových „jedenáctek“. U čepovaného piva, které nejmasivněji zasáhly protipandemické restrikce, byl zaznamenám pokles o necelých 6 %.

Foto a text: Šárka Podlenová, Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz