Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hoteliérům začíná jarní turistická sezóna, bude slabší, než se očekávalo

Hoteliérům začíná jarní turistická sezóna, bude slabší, než se očekávalo

15. 04. 2022 - ČR - Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) provedla v minulém týdnu průzkum mezi hoteliéry, zaměřený na odhady začátku jarní sezóny

Celkově bude start cestovního ruchu v České republice pomalejší, než se očekávalo, a to vzhledem k rostoucím cenám, snížené spotřebě domácností i situaci na Ukrajině, která dopadá také na cestovní ruch. Zásadním problémem jsou ceny energií, které dále neúměrně zvyšují náklady na provoz. Přes nepříznivou ekonomickou situaci hoteliéři i nadále pomáhají rodinám prchajícím z Ukrajiny před ruskou agresí.

„Jarní sezóna začíná pro hoteliéry velmi rozpačitě, s výjimkou čtyřech volných dnů během Velikonoc, kdy bude téměř všude obsazeno. Průměrná obsazenost hotelů za měsíc duben však nepřesáhne 50%,“ uvedl prezident AHR ČR Václav Stárek.

Podle posledního průzkumu AHR ČR očekává 66 % hoteliérů v dubnu maximálně poloviční vytížení kapacit a pouze 15% provozovatelů hotelů předpokládá obsazenost vyšší než 70%. Převažovat budou hlavně domácí turisté s výjimkou Prahy a větších měst, kde očekáváme příjezdy i zahraničních turistů, převážně z Evropy. Hotely hlásí stále minimální počet firemních a konferenčních akcí, byť se tento segment pomalu rozjíždí, hlavně díky zrušení opatření Ministerstva zdravotnictví.

 

Zdroj: ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČR
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz