Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ALEŠ ÚLEHLA: INSPIRACI HLEDÁM V REGIONÁLNÍCH SUROVINÁCH A JEJICH ZAPOMENUTÝCH I OSVĚDČENÝCH KOMBINACÍCH

ALEŠ ÚLEHLA: INSPIRACI HLEDÁM V REGIONÁLNÍCH SUROVINÁCH A JEJICH ZAPOMENUTÝCH I OSVĚDČENÝCH KOMBINACÍCH

26. 04. 2022 - ČR - Aleš Úlehla je už téměř rok šéfkuchařem ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu. Vaří bezmála 30 let, z toho polovinu ve Švýcarsku, v německém Rustu a londýnském hotelu Marriott. Pár minut před otevřením Francouzské restaurace jsme si stihli popovídat nejen o práci šéfkuchaře.

Co je podle Vás nejdůležitější při samotném vaření?
Můj první šéfkuchař ve Švýcarsku říkal, že je to otázka štěstí a musím říct, že když je člověk v psychické pohodě, vaří se stokrát lépe. Samozřejmě je to i o surovinách, zjednodušeně řečeno, klid, kvalitní suroviny a věnovat čas i péči všem krokům během vaření. Když toto dodržíte, jídlo bude vždy chutnat skvěle.

Co obnáší příprava jídelního lístku a kde berete inspiraci?
Základem při tvorbě nového menu je výběr surovin podle ročního období a aktuální sezóny. Nabídka musí být pestrá, tak aby si každý vybral to své. Samozřejmě naši nabídku doplňuje každý den polední menu za výhodnou cenu. Inspiraci hledám v regionálních surovinách a jejich zapomenutých i osvědčených kombinacích a v přírodě.

Na co byste pozval hosty do Francouzské restaurace?
Pozvěte rodinu ke stolu! Pomalu pečená kachna plněná jablky a pomeranči, červené zelí s brusinkami, bramborový a karlovarský knedlík je skvělou volbou pro rodinné oslavy. Francouzská restaurace je taky nejromantičtější restaurací v Luhačovicích. Flambovaný steak pro dvě osoby nebo flambované palačinky jsou nezapomenutelnou show přímo u Vašeho stolu.

Máte nějakou kuchařskou radu nebo tip?
Tuk dává chuť, takže použitím kvalitního másla a smetany nikdy nic nezkazíte a rád používám víno. Vinná kyselost jídlo skvěle osvěží.

A na konec typická otázka pro šéfkuchaře, vaříte doma?
Moje žena vzpomíná, jak jsem jí vyvařoval, když jsme se poznali. Teď už doma téměř nevařím.

 

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz