Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

CBA TEAM CHALLENGE: STUDENTI GASTRONOMIE KONEČNĚ ZASE BUDOU SOUTĚŽIT

CBA TEAM CHALLENGE: STUDENTI GASTRONOMIE KONEČNĚ ZASE BUDOU SOUTĚŽIT

19. 04. 2022 - BRNO - Dva roky pandemie zanechaly zřetelnou jizvu v krajině gastronomických soutěží, zvláště co se týká juniorských kategorií. Nepořádalo se prakticky nic, tradice mnohých letitých soutěží se zpřetrhala. Nyní nazrála doba pro její obnovování, nebo uskutečňování nových nápadů.

Ve středu 20. dubna se proto v brněnském centru České barmanské asociace Abzac uskuteční první ročník týmové soutěže CBA Team Challenge. Zápolit mezi sebou budou čtyřčlenné studentské týmy gastronomických škol. Každý tým se musí zapojit do čtyř z šesti disciplín.

Klasičtí barmani se poměří v míchání lehkých letních long drinků, exhibiční barmani připraví dva koktejly a vystřihnou při tom sadu artistických kousků. Hned dvě disciplíny budou zaměřeny na studenty holdující čaji. Ti se při slepé degustaci vynasnaží správně určit pět čajových vzorků, v čajové mixologii zase budou připravovat koktejl na bázi čaje nebo čajového elixíru. Mladí baristé ukážou své schopnosti při přípravě espressa a cappuccina a konečně juniorští pivní specialisté absolvují vědomostní test a předvedou čepování piva dvěma různými technikami – „na hladinku“ a „na dva razy“.

Zvítězí kolektiv, který dosáhne nejvyššího součtu bodů za jednotlivé disciplíny.

„Středoškolští studenti v období pandemie přirozeně ztratili spoustu návyků, ty soutěžní nevyjímaje. Věřím, že se nám je podaří brzy obnovit a podpořit tak motivaci mladých lidí, aby se profesionálně věnovali gastronomii. Už je nejvyšší čas!“ říká prezident pořádající České barmanské asociace Aleš Svojanovský s tím, že očekává účast až 15 školních týmů z celé republiky. Uzávěrka přihlášek je 5. dubna.

Text: Michael Lapčík,
Česká barmanská asociace

Foto: CBA

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz