Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

62. ZLÍN FILM FESTIVAL VYZÝVÁ K SETKÁVÁNÍ A SPOLEČNÝM ZÁŽITKŮM

62. ZLÍN FILM FESTIVAL VYZÝVÁ K SETKÁVÁNÍ A SPOLEČNÝM ZÁŽITKŮM

02. 05. 2022 - ZLÍN - Letošní ročník Zlín Film Festivalu se v plné parádě vrací do svého tradičního jarního termínu – konat se bude od 26. května do 1. června 2022. Návštěvníci se mohou těšit na nepřebernou řadu zajímavých filmů z celého světa. Do Zlína zavítají také filmové hvězdy z České republiky i ze zahraničí. Ve svém doprovodném programu se festival připojí k oslavám 700 let od první písemné zmínky o Zlíně.

VYPNĚTE POČÍTAČE, VYRAZTE DO ZLÍNA
Šedesátý druhý ročník nejstaršího a největšího festivalu filmů pro děti a mládež letos opustí tradiční formát s hlavním tématem. Tentokrát bude tématem festival sám. Neopomene ani významné zlínské jubileum. „700 let od první písemné zmínky o Zlíně je pro nás neopomenutelné téma, a protože je náš festival nedílnou součástí kulturního života města, rádi bychom v doprovodném programu na toto jubileum navázali a v jeho průběhu připomenuli i významnou roli filmu ve Zlíně,“ uvedl prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura.

Festival se chce také zaměřit na vzájemnou osobní komunikaci. Po dvou letech, které jsme strávili většinou online, vyzývá všechny bez rozdílu věku, aby vypnuli své počítače, omezili e-komunikaci a vyrazili do festivalového Zlína do kina, na koncert nebo jen tak za zábavou.

Filmový i doprovodný program nabídne celou řadu možností, jak společně strávit volný čas. V tradičních festivalových lokacích, zejména na náměstí Míru, v parku Komenského, na zámku a v přilehlém sadu Svobody mohou návštěvníci očekávat filmové workshopy, vědecké i tvořivé dílny, koncerty, divadelní přestavení, virtuální realitu a další zábavu. Potkat se mohou s filmovými celebritami, třeba na autogramiádách ve Zlatém jablku, v talk-show Festival Café nebo při procházkách po červeném koberci u kongresového centra.

PŮLMARATON
Velmi nabitá bude neděle 29. května, která bude z velké části zasvěcena sportu. Sedmý ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2022, který je dnes největší běžeckou událostí ve Zlínském kraji, odstartuje nově již v 10 hodin dopoledne od kongresového centra. Cílovou pásku protnou běžci na náměstí Míru, kde bude připravený i další sportovní program. Pro běžce vyznávající kratší tratě a pro rodiny s dětmi je na programu rodinný běh o délce 1400 metrů. Registrace na všechny typy běhů jsou otevřeny na webu: zlinskypulmaraton.cz.

DRAŽBA FILMOVÝCH KLAPEK
Ve stejný den proběhne i dražba 25. ročníku Salonu filmových klapek. Unikátní projekt, do kterého výtvarníci vkládají svá díla, pomáhá z výtěžku aukce financovat práce studentů filmových škol a začínajících filmařů. Do letošního ročníku svými umělecky ztvárněnými klapkami přispělo přes 120 výtvarníků zvučných jmen. Pravidelně se zapojují například Kristian Kodet, Iva Hüttnerová, Kateřina Miler, Dagmar Dudová nebo Jiří Slíva. „Je pro nás potěšením a ctí, že jsme letos přebrali v pořadí již 10. klapku od pana Jaroslava Němečka, autora nejdéle nepřetržitě vydávaného dětského komiksu. Jeho Čtyřlístek četlo, čte a, pevně věříme, že nadále bude číst mnoho generací,“ doplnil Čestmír Vančura.

Aktuální informace k festivalu najdete vždy na www.zlinfest.cz.


Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz