Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Májové slavnosti zvou na studentské oslavy, ochutnávky mladých vín, gastronomické zážitky a také festival dechových hudeb

Májové slavnosti zvou na studentské oslavy, ochutnávky mladých vín, gastronomické zážitky a také festival dechových hudeb

25. 04. 2022 - ZNOJMO - Květen se ve Znojmě ponese v duchu Májových slavností, které se po dvou letech vrací do své podoby. Těšit se můžete na 6 akcí, které spojuje kultura, gastronomie a nespočet zážitků. „S jarním počasím do Znojma vracíme hned několik květnových akcí, na které jsme byli zvyklí.

Opět jde o multižánrové akce, mezi kterými si tu svoji najde opravdu každý. Se studenty připravujeme Majáles, na nádvoří Louckého kláštera nově zamíříme s Festivalem dechových hudeb, nebudou chybět ani Dny partnerských měst, Festival vína VOC Znojmo, Jarovín Rosé a Muzejní noc,“ přiblížil František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

 

Festival dechových hudeb Májové slavnosti odstartuje ve středu 1. května Festival dechových hudeb. Poprvé na nádvoří Louckého kláštera, kde se vystřídá hned několik hudebních souborů napříč regiony jižní Moravy. Těšit se můžete na vystoupení kapel Dubňanka, Amatéři z Dobšic, Muzikanti z jižních Čech a Moravskou 12. Festival, který živě odvysílá také Český rozhlas Brno startuje ve 13 hodin. Programe bude provázet Karel Hegner a vstupenky zakoupíte na www.vstupenkyznojmo.cz, v Turistických informačních centrech, nebo na místě.

Majáles

Pátek 6. května bude Horní náměstí patřit znojemským studentům a jejich oslavám studentského života. Majáles zahájí velkolepě pojatý průvod studentů městem. Jeho trasa letos povede od zimního stadionu, kolem finančního úřadu do horního parku na nám. Komenského. Dále projde středním parkem na ulici Pontassievskou, kolem střední školy GPOA, na ulici Zámečnickou, dále přes Masarykovo nám., ulici Zelenářskou, přes Václavské náměstí do cíle na Horním náměstí. Po programových bodech jako soutěž o krále a královnu Majálesu proběhne několik koncertů. Těšit se můžete na Valley Dolls, Páni kluci, skupinu Jasno a hvězdy jako Atmo music a Nik Tendo. Program na náměstí startuje ve 13 hodin. Kompletní program nejdete už nyní na webu Znojemské Besedy.

Jarovín Rosé

Pátek 6. května nebude patřit jen oslavám studentů, probíhat totiž bude oblíbená přehlídka růžových vín, klaretů a sektů – Jarovín Rosé, a to v Domě umění na Masarykově náměstí. Kromě kvalitní gastronomie se můžete těšit na všechna pozitivně hodnocená rosé vína z Národní soutěže rosé vín JAROVÍN ROSÉ a také všechna pozitivně hodnocená frizzante ze soutěže KRÁL VÍN České republiky 2022. Součástí placené degustace je i prezentace sýrů. Degustace budou probíhat od 15 do 21 hodin. Více najdete na www.jarovin.cz.

Dny partnerských měst

Dny partnerských měst se budou letos konat ve dnech v pátek 13. a v sobotu 14. května, tradičně na Horním náměstí. Po oba dny se návštěvníci budou moci seznámit s gastronomií a kulturou všech partnerů města Znojma. V letošním roce přivítáme Retz, Strzegom, Nové Zámky, Bratislavu Ružinov, Pontassieve, Trento Povo a Villazzano, Chrudim a Torgau. Těšit se můžete na bohatý program plný hudby a tance.

Více informací o program naleznete na www.znojmocity.cz.

Festival vín VOC Znojmo

Spolek VOC Znojmo uvede nově certifikovaná vína s označením VOC. Program festivalu nebude probíhat pouze na Horním náměstí, znovu se rozšíří také do odrůdových ulic. Den plný vynikajícího vína doplní jedinečná gastronomie. Na Horním náměstí vystoupí hned několik hudebních souborů. Kromě tradičního vystoupení Folklorního souboru Dyjavánek a Cimbálové muziky Antonína Stehlíka se můžete těšit slovenskou kapelu Hrdza a klezmerovou skupinu Trombenik. Představí se také cimbálová muzika Dyjavan a Cimbálová muzika Klaret. Novinkou programu bude chill-out zóna u rotundy sv. Kateřiny. Program začíná v 10 hodin.

www.vocznojmo.cz

Muzejní noc

Muzejní noc s tématem „Hravý středověk“ připomene 800 let od úmrtí moravského markraběte Vladislava Jindřicha ve Znojmě. Nejen pro rodiny s dětmi je připraven bohatý program, tvůrčí dílničky, kvízy, speciální ražba mincí s Vladislavem, hudební a šermířské vystoupení a nebude chybět ani tajemné podzemí a prezentace oborů SOU a SOŠ, SČMSD, Znojmo. V době od 19 do 23 hodin bude volný vstup do expozice v minoritském klášteře, do Domu umění, na hrad a do Expozici pivovarnictví. Těšit se můžete také na gastronomické zážitky.

www.muzeumznojmo.cz

Zdroj: Karel Semotam

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz