Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

PEČENÉ KRÁLIČÍ KULIČKY S KUKUŘIČNÝM PYRÉ

PEČENÉ KRÁLIČÍ KULIČKY S KUKUŘIČNÝM PYRÉ

04. 05. 2022 - ČR - Přinášíme vám skvělý recept z králičího masa.

Ingredience – maso:
Králík chlazený – 1400 g
Vepřový bůček bez kůže a kosti – 300 g
Sůl kamenná – 20 g
Mléko 1,5% – 500 g
Žloutek – 50 g
Pepř černý, celý – 8 g
Zeleninový vývar, vlastní výroba – 500 g
Máslo 82% – 100 g
Sůl kamenná – 20 g

Příprava králíka (cca 60 minut): Králíka vykostíme a maso semeleme na masovém mlýnku. Vepřový bůček očistíme a také semeleme. Maso meleme dobře vychlazené. V míse smícháme králičí maso s mlékem, žloutkem, ochutíme solí a pepřem a vymícháme do konzistence lepivého prátu. Poté vmícháme mletý vepřový bůček. Z vymíchané hmoty vytvarujeme malou placičku, opečeme, ochutnáme a je-li maso správně ochuceno následně z masa tvarujeme kuličky o hmotnosti 25 g. Kuličky rovnáme na plech potřený olejem. Hotové kuličky pečeme v troubě předem ohřáté na 170°C cca 7 minut.

Ingredience – zeleninové kuličky:
Brambory, varný typ B – 500 g
Mrkev – 500 g
Dýně muškátová – 500 g
Vývar zeleninový, vlastní výroba – 500 g
Sůl kamenná – 8 g
Máslo 82% – 100 g

Příprava přílohy (cca 30 minut): Z oloupaných brambor, mrkve a dýně vykrajovátkem vykrojíme kuličky, které uvaříme v zeleninovém vývaru s máslem na skus. Před servírováním pečené kuličky a kuličky zeleninové orestujeme na másle a servírujeme.

Ingredience – kukuřičné pyré:
Kukuřice cukrová zrno, mražená – 500 g
Šalotka banánová – 100 g
Máslo 82 % – 150 g
Zeleninový vývar, vlastní výroba – 300 g
Olej olivový extra panenský – 50 g
Sůl kamenná – 5 g

Příprava pyré (cca 15 minut): Očištěnou šalotku nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na oleji. Pak přidáme kukuřici, lehce orestujeme a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme doměkka asi 10 minut. Pak kukuřici rozmixujeme na hladké pyré, do kterého vmixujeme kostky vychlazeného másla. V závěru přípravy přilijeme trochu olivového oleje, který přidá pyré na lesku. Vše dochutíme solí a propasírujeme.

Text a foto: MAKRO Akademie

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz