06. 05. 2022 - ČR - Svatba roku. Tak by se dala označit dobře utajená svatba hvězdného sportovního páru – hokejisty Tomáše Plekance a tenistky Lucie Šafářové, která se uskutečnila v loňském roce. Jak a proč o své svatbě přemýšleli, jsme se zeptali Lucie Plekanec Šafářové.
Když jste začali plánovat svatbu, jaké jste měli o ní představy?
Chtěli jste od počátku to samé, nebo někdo toužil po větší a druhý třeba po menším, skromnějším obřadu? Představu o svatbě jsme měli od začátku oba stejnou. Chtěli jsme menší svatbu kolem 40 nejbližších hostů v horách někde v zahraničí. Ale kvůli covidu jsme ji přesunuli do českých beskydských hor. A tím, že to bylo v Čechách našim hostům přístupnější, tak se nám počet zdvojnásobil.
Měli jste nějaké vysněné místo, kde by se svatba měla konat? Vyšlo vám vaše přání? Kde se vlastně konala? Původně jsme plánovali svatbu v rakouských Alpách s obřadem na vrcholku hor, kam by se naši hosté dostali lanovkou, ale kvůli komplikacím jsme zvolili Beskydy, kam rádi jezdíme na výlety. V hotelu Endemit jsme byli poprvé s dcerou Leontýnkou, když byla ještě miminko, takže volba svatebního místa byla volbou od srdce.
Svatbu se vám podařilo před veřejností utajit, z jakého důvodu jste to tak chtěli?
Také jsme byli překvapení, že se nám svatbu podařilo utajit a že jsme si ji mohli s rodinou a přáteli v klidu užít. Stalo se tak díky naší skvělé koordinátorce Blance Červenákové a jejímu týmu Svatby s prožitkem a naší rodině a přátelům, kteří nikomu nic neprozradili.
Jaké menu se podávalo na vaší svatbě? Máte podobné chutě? Čím jste si připili na slavnostním přípitku?
Menu jsme zvolili tradiční české – drůbeží vývar s knedlíčky a domácí svíčkovou s knedlíkem a připili si proseccem. Večerní raut jsme poskládali společně s šéfkuchařem Martinem Opačitým. Všechno bylo vynikající. Nechyběla ani valašská kyselice, brynza se špekem, tatarák a ragú z divočáka. Děti byly nejvíc nadšené samozřejmě ze sladkého koutku se speciálním dortem jen pro ně z cukrárny Amadeus. Den před svatbou jsme měli společně s přáteli také posezení u grilu.
Nechali jste si se svatbou radit od profesionálů, nebo jste si ji udělali jen podle svého? Jak dlouho vám trvaly přípravy?
Nechali jsme si poradit od naší koordinátorky a společně svatbu plánovali asi rok. Ale díky covidu jsme postupně měnili termíny i místo a svatbu v Endemitu i s novým datem jsme naplánovali ani ne za dva měsíce. Blanka nám doporučila všechny dodavatele a o vše se postarala. Kameraman Ondřej Němec a fotograf Patrik Pšeja s námi byli před svatbou jak v Alpách na obhlídku obřadu a hostiny, tak i na hokejovém zápase Kladna. S floristkou Marií Bednářovou z MB Flowers jsme se také sešli ještě před svatbou a nechali na ni výzdobu i výběr květin. Vše šlo hladce. Zbytečně jsme se z ničeho nestresovali. Prioritou pro nás bylo hlavně, ať si to naši hosté užijí a my s nimi. A to se povedlo na jedničku.
Text: Blanka Červenáková, Svatbysprozitkem.cz
Foto: Patrik Pšeja
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.