Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SVATEBNÍ DORTY I SLADKÉ BARY NEBOJTE SE BÝT ORIGINÁLNÍ A ZAPOJIT FANTAZII

SVATEBNÍ DORTY I SLADKÉ BARY NEBOJTE SE BÝT ORIGINÁLNÍ A ZAPOJIT FANTAZII

13. 05. 2022 - ČR - Letos sledujeme u snoubenců hlavně důraz na kvalitu surovin a řemeslné zpracovaní. Piškot má být vyšlehaný tak, jak to dělaly naše babičky, pěkně ručně a poctivě. Žádná pásová výroba vytažená z mrazáku. Lidi náhražky už poznají a raději si připlatí za kvalitu.

Co se týče příchutí, doporučujeme vyzkoušet netradiční čokoládový krém s koňakem pro dospělé. Pro děti nejčastěji nabízíme tvarohový nebo mascarpone krém s malinami, mangem nebo maracujou v kombinaci s vanilkovým korpusem. Můžete jim udělat radost speciálním svatebním dortem jen a jen pro ně s vymodelovanými jedlými postavičkami. Samozřejmě se s chutí vrhnou i na stále populární sladký bar, kde na ně čekají nejen vymazlené dezerty v podobě tartaletek, macronek, cupcakes, popcakes a panna cott, ale i domácí zmrzliny, čerstvé a sušené ovoce, popcorn a oříšky.

Velké několikapatrové dorty nahrazují dorty dvoupatrové. Ty se dají lépe převážet i skladovat. Při jejich krájení pak nemusíte přemýšlet, jak se ukrojený klínek vměstná na malý dezertní talířek. Pokud se obáváte, že nebude stačit, a chcete zajistit kousek pro každého svatebčana, ve sladkém baru bude dobře vypadat i malý jednopatrový dortík s jinou příchutí než váš hlavní dort. Nebo můžete ušetřit a objednat extra dort bez zdobení na plechu jen na krájení. Takové menší dorty jdou také luxusněji nazdobit. Ať už krásnými květinami – živými nebo vymodelovanými nebo ovocem či sušenými travinami.

Nebojte se být originální a zapojit fantazii. V kurzu jsou i tematické dorty jako např. svatby – dorty ve stylu Harry Potter, indiánské, boho a jiné. Nejen dort, ale celá svatba by měla odpovídat vašemu životnímu stylu a vkusu. Měl by to být aspoň trošku odraz vás dvou a vašeho společného příběhu.

Dobrou chuť a spoustu lásky přeje tým cukrárny Amadeus

 

Text: Blanka Červenáková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz