Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festivalové koncerty uslyšíte na zámcích, v přírodě i ve tmě

Festivalové koncerty uslyšíte na zámcích, v přírodě i ve tmě

02. 06. 2022 - ZNOJMO - Hudební festival Znojmo vás zve od 8. do 24. července 2022 na sedmnáctidenní dávku krásné hudby

Bohatému programu letos již osmnáctého ročníku bude vévodit Haydnovo oratorium Návrat Tobiáše (15., 16. a 17. července) v titulní roli s operní hvězdou první velikosti Adamem Plachetkou. Do Znojma ale míří i další zvučná jména. Hned 8. července zahájí festival jeho patron houslový virtuóz Pavel Šporcl. Z New Yourku přijede Laco Deczi & jazzová kapela Celula a ze Spojeného království jeden z nejlepších světových vokálních souborů VOCES8.

Zahradu zámku Uherčice obohatí elegance Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. V kostele sv. Michala zazní duchovní hudba ze znojemských archivů. Slyšet bude Cimbál, víno, andělé – lidová hudba v projektu s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů, ale také tradiční koncerty při svíčkách, tentokrát i ve tmě. Svým uměním potěší malí géniové i vítězové Letní školy barokní hudby. Příjemné dopoledne můžete trávit na jazzovém matiné v Národním parku Podyjí nebo se na vranovském zámku zaposlouchat do zhudebněných děl libretisty a básníka Metastasia. Chybět nebude cimbálová hudba pod širým nebem na Heiligersteinu ani charitativní koncert pro Nadaci transplantace kostní dřeně. Program festivalu najdete na webu hudbaznojmo.cz a vstupenky na jednotlivé koncerty si již můžete zakoupit například na TIC, Obroková ulice.

 

Zdroj: Znojemské listy
Foto: Archiv Hudba Znojmo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz