Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na Pivní slavnosti zajděte tam, kde se pivo vaří

Na Pivní slavnosti zajděte tam, kde se pivo vaří

31. 05. 2022 - ZNOJMO - Znojemská Beseda spolu se Znojemským městským pivovarem připravila na sobotu 11. června bohaté Pivní slavnosti 2022.

Odstartují ve 14.00 hodin v areálu městského pivovaru a nabídnou tři hudební scény, gastronomické zážitky a samozřejmě to nejdůležitější – Znojemské pivo.

„Dlouhá léta se do Znojma nejezdí jen za vínem, ale také za pivem. Osobně si moc vážím toho, že se podařilo zrekonstruovat areál městského pivovaru a nám se tak otevřela možnost přesunout Pivní slavnosti právě tam. Jako organizátoři jsme se opět spojili s hlavním partnerem, a to Znojemským městským pivovarem, který v roce 2015 vrátil tradici vaření piva do Znojma. Společně jsme připravili hudební program, ale také odpolední atrakce pro děti a pestrou gastronomickou nabídku,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Vicemistr světa, bublinky i Morčata na útěku
Na třech scénách se představí energická hudba různých žánrů. Ta největší vyroste u Enotéky na ulici Hradní, kde vystoupí mladá rocková kapela Křídla, znojemská formace The Queues, také Jamaron a ve večerních hodinách pak známé skupiny O5 a Radeček a Morčata na útěku.

Na Pivní slavnosti zajděte tam, kde se pivo vaří
Scéna u rotundy sv. Kateřiny bude zaměřena na odpolední program pro děti s Wikiho zábavnou show i bublinkovou minidiskotékou. Od 17.00 hodin zde vystoupí DJ Martin Gabi, jedinečný projekt DJ Hrusha s doprovodem saxofonu a „třešničkou na dortu“ bude závěr programu u rotundy. Přijede vicemistr světa v loopingu a beatboxu Endru v doprovodu Jena Hovorky. Třetí scéna na pivovarské Zahrádce nabídne koncerty skupiny Valley Dolls, Brutální Jahoda, X–Core a stand up v podání Jirky Jakima a Radka Petráše.

Největší hvězda bude pivo s přívlastkem
To nejdůležitější ale naPivních slavnostech nabídne Znojemský městský pivovar. „Máme velkou radost z toho, že se po letech povedlo vrátit Piváky nejenom do tradičního termínu na začátku června, ale hlavně natrvalo do areálu pivovaru, kam historicky patří. Areál pivovaru prošel za poslední roky neuvěřitelnou proměnou, korunovanou otevřením pivovarské reZtaurace, má neopakovatelnou atmosféru a Pivní slavnosti prostě patří do pivovaru!“ říká Martin Matej, ředitel Znojemského městského pivovaru a přidává informaci o nabídce: „Máme přichystáno sedm druhů piv od tradičních ležáků Znojemské 11° a 12° přes polotmavou Rotundu a silné čtyřikrát chmelené Zetko, speciály Mozaic (Brut IPA), BombaZtic (NEIPA) až po výjimečný světový unikát Znojemský Sauvin 11° – pivo s přívlastkem. Ten bude hlavní hvězdou letošních Pivních slavností.“ Vstup na akci je zdarma a kompletní program najdete už nyní na webu Znojemské Besedy nebo na Facebooku.

 

Program Pivních slavností 2022
Scéna u Enotéky
14.00 Křídla
16.00 Jamaron
18.00 The Queues
20.00 O5 a Radeček
22.00 Morčata na útěku
Scéna u rotundy
14.00 Wikiho show
15.00 Mimoní bublinkové disko a soutěže
17.00 DJ Martin Gabi
20.00 Hrusha DJ & Sax
22.00 Endru a Jen Hovorka
Scéna u Pivovarské zahrádky
15.00 Valley Dolls
17.00 Stand Up
19.00 Brutální Jahoda
21.00 X-CORE

 

Zdroj: Znojemské listy
Foto: Archiv Znojemské listy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz