Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

První ochutnávka programu vinobraní. Vstupenky jsou v prodeji

První ochutnávka programu vinobraní. Vstupenky jsou v prodeji

30. 05. 2022 - ZNOJMO - Už ho připravujeme! Znojemské historické vinobraní tak, jak ho znáte. Čekejte třináct multižánrových scén, velkolepý průvod krále Jana Lucemburského, vinařské mázhauzy, historické tržiště, odpočinkové zóny a spoustu dalšího

„Od 38. ročníku máme velké očekávání. Jsme přesvědčení, že opatření nám letos nezkazí plány. Právě dokončujeme přípravy této jedinečné historické slavnosti spojené s vínem. Tak, abychom se druhý zářijový víkend potkali se všemi návštěvníky, kteří se do Znojma a na vinobraní chystají,“ uvádí František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která je hlavním organizátorem. Znojemské vinobraní se naposledy konalo v roce 2019, kdy naslavnost zamířilo bezmála 86 tisíc návštěvníků. Rekordní číslo posunulo vinobraní na jednu z největších multižánrových akcí v České republice.

Ochutnávka programu
Mezi hlavní lákadla vždy patří průvod krále Jana Lucemburského, který připomíná jeho historickou návštěvu města Znojma. Chybět nebudou historické scény, tržiště, rytířské souboje na koních, ulička chudiny i odpočinkové zóny nejen pro rodiny s dětmi. Pestrou paletu hudebních žánrů tradičně představí Masarykovo a Horní náměstí a scéna na Káře.

„V tuto chvíli můžu prozradit alespoň část hudebního programu, který opět nabídne interprety české a slovenské hudební scény. Těšit se můžeme na Marka Ztraceného, Lenny, Richarda Müllera, Jamese Harriese, skupinu Teepee a v neposlední řadě také na kapelu Chinaski i vyhlášený slovenský soubor SĽUK a spoustu dalších umělců,“ odtajnil první účinkující František Koudela a dodal, že další programovou nabídku bude Beseda postupně zveřejňovat.

Vinobraní proběhne ve Znojmě 9. až 11. září 2022. Vstupenky na dva dny programu vinobraní (pátek a sobotu) můžete výhodněji koupit už nyní v síti Ticketstream nebo v TIC na Obrokové ulici.


Zdroj: Znojemské listy
Foto: Archiv Znojemské listy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz