Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tipy z programu Zlín Film Festivalu na pátek

Tipy z programu Zlín Film Festivalu na pátek

27. 05. 2022 - ZLÍN - Druhý den Zlín Film Festivalu přivítá svou Young Star, herce Jana Nedbala, který si zasadí strom do rozrůstající se festivalové aleje v Univerzitním parku.


Svůj festivalový strom zasadí Young Star Jan Nedbal

Zlín Film Festival přivítá svou Young Star, herce Jana Nedbala, který si zasadí strom do rozrůstající se festivalové aleje v Univerzitním parku. Jan Nedbal na festival přijel s filmem Zpráva, který uvede v sobotu večer.

Jana Nedbala můžete společně s druhou letošní Young Star, herečkou Brigitou Cmuntovou, potkat v pátek i ve Festival Café na náměstí Míru v 16 hodin nebo na červeném koberci před Kongresovým centrem v 18 hodin. Brigita Cmuntová pak ještě večer uvede film Město na řece.

Filmový tip na pátek

Chilská režisérka Claudia Huaiquimilla se do Zlína vrací se svým dalším filmem Sny mých bratrů (My Brothers Dream Awake). V roce 2017 se zlínskému publiku představila debutem Ve špatné společnosti, jehož hlavního představitele Andrewa Bargsteda obsadila znovu i v novém snímku. Dva bratři, jedno nápravné zařízení v Chile a nespočet snů místních chovanců. Tragická událost z ústavu v Puerto Montt inspirovala Claudiu Huaiquimillovou k napsání scénáře o ztracené dospívající generaci v pokřiveném chilském sociálním systému.

Film Sny mých bratrů (režie: Claudia Huaiquimilla, Chile, 2021, 85 min., věková skupina 15+) hrajeme v Golden Apple Cinema, sál 6 v 17.30 hodin.


Koncert skupiny Čechomor

Na platformě 14|15 Baťova institutu bude koncertovat kapela Čechomor. Její vystoupení začíná ve 20 hodin a na něj naváže Festivalová party s Golden Delicious, kde se kromě hudby můžete těšit na světelnou show a videomapping. Koncerty jsou součástí oslavy 30 let Kovárny VIVA, generálního partnera Zlín Film Festivalu.

Její oslavy si můžete užít i přes den na náměstí Míru, kde najdete soutěž o nejkreativněji ozdobené papírové auto, Bike show Pepy Dresslera, rodinnou hudební show Mlsotkové, zmrzlinu od robota pro děti, fotokoutek a další zábavu.

Virtuální realita na zámku Svobody

S virtuální realitou se mohou návštěvníci zóny zámku Svobody setkat hned třikrát.

AV MEDIA EVENTS v 1. patře zámku nabízí možnost vyzkoušet si vystupování v opravdovém studiu nebo natáčet před green screenem, práci s profesionální kamerou, špičkovým osvětlením nebo ozvučením.

BRAINZ VR CINEMA, také v 1. patře zámku, promítá to nejnovější z celosvětové současné VR produkce napříč několika žánry: interaktivní animované filmy pro děti, VR edukativní a dokumentární projekty, detektivka, projekty tematizující problémy s pandemií covidu 19.

A v parku je od pátku do neděle otevřená Herní zóna LanCraft s populárními e-sportovními i jinými tituly, špičkovými počítači, konzolemi, virtuální realitou a soutěžemi, ve kterých budete moci poměřit svůj skill s dalšími hráči a odnést si některou z lákavých cen.


Více informací a kompletní program na www.zlinfest.cz

 

Zdroj: Kateřina Matykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz