Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Tipy z programu Zlín Film Festivalu na pondělí 30. 5.

Tipy z programu Zlín Film Festivalu na pondělí 30. 5.

29. 05. 2022 - ZLÍN - V pondělí začíná na Zlín Film Festivalu program konference Děti bez hranic¿, která je určená hlavně pro pedagogické pracovníky, ale je přístupná i pro zájemce z řad veřejnosti.

Pátý den festivalu začíná konference DĚTI BEZ HRANIC¿

Tento den nabídne dva workshopy pro děti – Radikální názory, kde si vyzkouší obhajovat své názory, naučí se zvládat střet s úplně odlišnými názory a vnímat kontroverzní témata z mnoha různých pohledů, a Pohybem k sebeuvědomění a sebejistotě, který má za cíl děti vést k sebeuvědomění, sebejistotě a sebevědomí a tím posílit jejich schopnost stavět si vlastní hranice vůči druhým a říkat "ne."

Zástupci Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně otevřou interaktivní diskusní panel na téma Generace ALFA si nezaslouží Béčkovou budoucnost! Aspen Institut a zástupci pedagogů budou diskutovat o tom, Jak na komunikaci ve školství? aneb aby si zřizovatel rozuměl s ředitelem a učitelem nejen v krizové situaci.

Konference potrvá do 1. června.


Filmový tip na pondělí

Čtrnáctiletý Shabu žije v dynamickém láskyplném prostředí, kde se všichni znají a navzájem se podporují. A letos v létě bude podporu rozhodně potřebovat. Nahněval si totiž svou babičku – nejdůležitější ženu jeho života – které v době, kdy byla na dovolené v Surinamu, bez dovolení vzal její auto a naboural jej. Místo hudební kariéry si tak musí vydělat na zaplacení škody.

Film Shabu (režie: Shamira Raphaëla, Nizozemsko, Belgie, 2021, 75 min., věková skupina 14+) hrajeme v Golden Apple Cinema, sál 6, v 17.30 hodin.

Soutěž Radost tvořit vyhlásí vítěze

Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením s názvem Radost tvořit je již 24 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu. V letošním roce děti tvořily na téma „Sdílejme si, co je v nás“ a porota vybírala ze 131 prací. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v Hotelu Zlín.

Výstava s ukázkami soutěžních prací je umístěna ve foyer Kongresového centra, kde je přístupná denně od 9 do 19 hodin až do 1. června.


K filmu Děti Nagana bude besedovat Dominik Hašek

Celovečerní rodinný film Děti Nagana chystá svou premiéru v kinech v únoru 2023, kdy od vítězného turnaje v Naganu uběhne přesně 25 let. Beseda k filmu se uskuteční na zámku Svobody za účasti hokejové legendy Dominika Haška, režiséra filmu Dana Pátka a hlavního představitele Toma Brentona.

K obsahu filmu: Hynek Čermák povede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti rivalům z vedlejší vesnice. Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. I on je trochu outsider, ale i on chce se svou partou kamarádů na betonovém plácku svůj hokejový zápas vyhrát. A taky získat srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy.

Začni jinak

Ve světě, kde nic není jako dřív, nedává smysl začínat tam, kde jsme skončili. Všichni říkají, ať děláš, co miluješ, ale nikdo ti neřekne, co to je. Je v pořádku to nevědět, stačí jen udělat krok správným směrem.

 

Podrobné informace o festivalu najdete na zlinfest.cz.

 

 

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz