Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Startuje fotbalové Mistrovství Evropy vinařů. Už zítra!

Startuje fotbalové Mistrovství Evropy vinařů. Už zítra!

31. 05. 2022 - MORAVA - Jen co skončilo hokejové mistrovství světa, hlásí se další sportovní událost. Mistrovství Evropy, tentokrát ale vinařských fotbalových reprezentací, začíná už ve středu 1. června a výsledky se dozvíme v sobotu 4. června.

Na sedmém ročníku VINO EURO 2022 se představí týmy z osmi evropských zemí, Českou republiku bude reprezentovat tým FC Vinaři České republiky, doplněný o bývalého útočníka Sparty Praha Davida Lafatu a sportovního komentátora Jaromíra Bosáka.

Základní skupiny se odehrají 1. a 2. června na 4 stadionech ve Znojmě. Los svedl dohromady ve skupině A/ týmy Německa, Itálie, Švýcarska a Slovinska, ve skupině B/ týmy Maďarska, České republiky, Rakouska a Portugalska. Následně se týmy přesunou do Uherského Hradiště, kde se 3. června utkají vítězové základních skupin v semifinále s týmem na druhém místě protější skupiny. Ostatní týmy budou hrát o umístění. Finále pak proběhne v sobotu 4. června a turnaj bude zakončen slavnostním vyhlášením výsledků.

„Kombinace fotbalu a vína možná někomu přijde překvapivá, ale podle mě k sobě perfektně sedí. Udělat něco pro tělo, propotit dres a pak si sednout s kamarády a dát sklenku vína, to je přece výborné spojení. Navíc má akce i edukativní rozměr, kdy dojde ke vzájemné výměně zkušeností a prezentace vína jako součásti kultury a společenského fenoménu světového významu,“ řekl Stanislav Tkadlec, prezident reprezentačního výběru FC vinaři České republiky a organizátor mistrovství a dodal: „rád bych tedy jménem svým i našeho reprezentačního týmu pozval všechny nejenom milovníky fotbalu, ale i vína na tuto jedinečnou akci. Přijďte nás podpořit a strávit příjemné dny. Vstup na akci je volný a všichni jsou vítáni! Inspirací nám může být nedávný úspěch hokejové reprezentace. Věřím, že ho minimálně vyrovnáme nebo i překonáme.“

Aby to ale nebylo jen o sportu, v Mikulově se 2. června uskuteční také mezinárodní konference – VINO EDUCA, která svádí dohromady odborníky z různých evropských zemí, jak z

partnerských vinařských či vinohradnických univerzit, tak experty z řad dalších oborů. Tematicky se konference zaměřuje na problematiku samoregulace.

Česká, resp. moravská reprezentace se poprvé kvalifikovala na VINO EURO v roce 2018 ve Slovinsku, kde při své premiéře získala bronzové medaile a zaujala natolik, že se hostitelem hned následujícího mistrovství v roce 2020 stala Česká republika. To bylo ale nakonec posunuto až na rok 2022.

VINO EURO 2022 pořádá FC Vinaři České republiky, z. s. ve spolupráci s UENFW – Unií evropských národních fotbalových týmů vinařů a Národního vinařského centra ve Valticích. Generálním partnerem je společnost Agrotec Group. Akce probíhá za podpory Jihomoravského kraje, Vinařského fondu, měst Znojmo, Mikulov a Uherské Hradiště, Svazu vinařů České republiky a Centrály cestovního ruchu Jižní Morava.

Více informací naleznete na www.vinoeuro.com/cs

 

Zdroj: Lenka Křivánková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz