Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZLÍN FILM FESTIVAL ODHALIL VÍTĚZNÉ FILMY 62. ROČNÍKU

ZLÍN FILM FESTIVAL ODHALIL VÍTĚZNÉ FILMY 62. ROČNÍKU

02. 06. 2022 - ZLÍN - Sedmým dnem skončil 1. června program letošního ročníku Zlín Film Festivalu. Do jeho soutěží bylo letos zařazeno 122 filmů, které zhlédly a zhodnotily odborné festivalové poroty.

Slavnostní galavečer uzavřel 62. ročník Zlín Film Festivalu, který se konal od 26. května do 1. června 2022. Vyhlášení oceněných filmů mohli sledovat v přímém přenosu také diváci ČT art.

„Velmi nás těší, že jsme letošní festival mohli prožít naplno a společně. Po dvou letech strávených převážně online jsme přivítali diváky v kinosálech i zónách s doprovodným programem v hojném počtu. A podle jejich nadšení je patrné, že i oni se na setkání s festivalem opravdu těšili. Svědčí o tom také čísla návštěvnosti kin. Zájem o filmová představení byl trvalý, jak v dopoledních hodinách na projekcích pro školy, tak odpoledne, kdy k nám chodily rodiny s dětmi,“ uvedl prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura.

Zlaté střevíčky získaly indický snímek Gándhí a spol. jako nejlepší celovečerní film pro děti, tuniský Nový život jako nejlepší celovečerní film pro dospívající, Olga jako nejlepší celovečerní film pro mládež a český animovaný film Zuza v zahradách.

Letošní Zlín Film Festival končí, do úplného závěru se ale dostane až koncem června. Nejprve se s vybranými filmovými projekcemi představí od 9. do 12. června v rámci Mikulovských ozvěn, nově poté bude ve spolupráci s Divadlem Spejbla a Hurvínka v Praze promítnuto od 25. do 26. června speciální pásmo animovaných filmů pro nejmenší děti pod názvem Animáky u Spejblů. 63. ročník Zlín Film Festivalu plánují organizátoři na termín od 1. do 7. června 2023.

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz