10. 06. 2022 - ČR - V rámci odborné soutěže Kuchař roku, hlavní odborné soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR, byla poprvé udělena cena projektu Czech Specials a zároveň čestný titul Nositel tradic české kuchyně.
Prvním nositelem ceny a tohoto čestného titulu se stal pan Martin Jiskra, majitel a šéfkuchař restaurace Zájezdní hostinec „U Jiskrů“ v Kbelnici u Písku. Zajímavé pojetí, a hlavně kvalita nabízené tradiční české kuchyně v jeho restauraci, kde využívá hlavně regionální suroviny, i úzká spolupráce s ostatními podnikateli v regionu ve sdružení „Jíme Jih“, je příkladem vynikající prezentace a podpory české národní i regionální kuchyně.
Čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“ bude udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky. O nositeli čestného titulu rozhodují společně zástupci agentury Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.
Zdroj: Asociace kuchařů a cukrářů ČR z.s.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.