Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

TRNKOVA ZAHRADA VE ZNOJMĚ: ZÁBAVNÁ A INTERAKTIVNÍ VÝSTAVA V LOUCKÉM KLÁŠTEŘE

TRNKOVA ZAHRADA VE ZNOJMĚ: ZÁBAVNÁ A INTERAKTIVNÍ VÝSTAVA V LOUCKÉM KLÁŠTEŘE

13. 07. 2022 - ZNOJMO - Putovní výstava plná fantazie a radosti zaplnila prostory Louckého kláštera ve Znojmě. Multimediální projekt oživuje stránky z knihy světoznámého ilustrátora Jiřího Trnky, a nabízí tak dětem i dospělým netradiční setkání na pomezí výstavy, divadelního představení a animovaného filmu.

Přijďte prožít příběh Zahrady na vlastní kůži. Zveme všechny děti i dospělé, aby se přesvědčili, že jde o opravdu jedinečný koncept výstavy spojené s multimediálními technologiemi.

Zahrada je jediná kniha, kterou Jiří Trnka sám ilustroval i napsal. Inspirací mu byla skutečná zahrada, magické místo s mnoha zákoutími, sluncem zalitým trávníkem a bujnou vegetací. Stejně tak živá je i tato výstava, neboť i ona se s každým dalším zastavením vyvíjí, zdokonaluje a překvapuje inovativními prvky, nápady a s nimi spojenými příběhy. Unikátní projekt spojuje umění s novými technologiemi, a nabízí tak originální audiovizuální zážitek.

Samotní autoři výstavy, Jan a Matyáš Trnkovi, hovoří o expozici jako o kybernetoskopu, jakémsi velkokapacitním zařízení na tvorbu zábavy. Prostřednictvím animací, filmových triků a projekcí ožívají převážně zvířecí obyvatelé magické zahrady. Malé návštěvníky čeká honička se zlomyslným kocourem na kočkodromu, o čem sní sádrový trpaslík odhalí pohled do trpaskopu, hudební vyžití nabídne štěkafón, slonograf ukrývá patnáct cirkusových čísel v podání nemotorných slonů a nebude chybět ani mluvící velryba. Zahrada je plná objevů, příběhů a her, ale dá se v ní i příjemně odpočívat. Stačí si lehnout pod nebehled a pozorovat rozkvetlé stromy, ptáky i poletujícího draka pod jasnou letní oblohou. Interaktivní výstava je určena dětem, dospělým, školám i školkám, a proto je zde běhání, skákání a prolézání dovoleno!

Příběh zapomenuté zahrady z jiných časů umocňují unikátní prostory Louckého kláštera. “Přípravy byly náročné, protože výstavu jsme umístili do prostor, které se běžně nevyužívali a patří k těm zpustlejším, které klášter nabízí. O to více je ale výstava lákavější, “ komentuje František Koudela. Kromě expozice samotné nabídneme také další doprovodný program. Připravujeme výtvarný ateliér, scénická čtení, komentované prohlídky, speciální program pro školy a školky i kavárnu. Nabídneme také projekce filmů, na kterých spolupracoval Jiří Trnka. Ty budou k vidění v GaP / Galerii a Prostor, kde bude možné zakoupit knihy s ilustracemi Jiřího Trnky.

Výstava je otevřena od května do září, každý den od 10.00 do 18.00 hod. Vstupní bránu tvoří nové Turistické informační centrum v Centru Louka, na adrese Loucká 25. Před areálem návštěvníci najdou také parkoviště. Informace o provozu a vstupném najdete na: www.znojemskabeseda.cz

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz