08. 07. 2022 - NOŠOVICE - Pivovar Radegast dokázal opět snížit spotřebu vody při výrobě piva. V roce 2021 potřeboval jen 1,2 litru vody na jeden půllitr piva.
Většina tuzemských pivovarů přitom spotřebuje více než 1,5 litru vody na jeden půllitr piva, u
zahraničních pivovarů je to pak přes 2 litry vody na jeden půllitr piva.
Od roku 2008, kdy se Pivovar Radegast úsporami vody intenzivně zabývá, jde přibližně o 40%
snížení ve spotřebě vody „Za takovým výrazným posunem a současnými prvotřídními výsledky
stojí jasná strategie, pevně stanovené cíle a zapojení všech zaměstnanců pivovaru. Dnes
umíme vodu opakovaně využívat a její spotřebu stále snižovat, a proto v tom patříme mezi
nejlepší na světě,“ uvádí Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.
A co se do spotřeby vody, která se využívá na výrobu piva, vlastně počítá? Nejde jen o vodu
přímo obsaženou v pivu, ale také o vodu na mytí lahví, vodu využívanou na sanitaci
v provozech nebo i užitkovou vodu používanou na sociálních zařízeních v pivovaru.
/img/imgarticplus/06158-Foto_Pivovar_Radegast_Nova_varna.jpg
Zdroj: Plzeňský Prazdroj
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.