Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlaté srdce pro zachránce života

Zlaté srdce pro zachránce života

13. 07. 2022 - HUMPOLEC - Rodinný pivovar Bernard odměnil záchranu života Bernardovou cenou.

Pracovník vodárenské společnosti Marian Dvořák se při opravě vodovodního řádu v Kamenici nad Lipou stal svědkem kolapsu jednoho z přítomných řemeslníků. Muži zapadl jazyk a nedařilo se nahmatat tep. Pan Dvořák bez váhání poskytl první pomoc a mladému muži zachránil život. Než na místo dorazila záchranná služba, mladík byl opět při vědomí.

„V Rodinném pivovaru Bernard si vážíme slušného a férového chování. Myslíme si, že pozitivní, příkladné a obdivuhodné činy kolem nás je dobré oceňovat a podporovat. Už několik let proto předáváme Bernardovu cenu, tato je už šedesátá. Jsme rádi, že tentokrát zůstala v našem městě,“ říká PR manažer humpoleckého pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Ocenění má podobu velkého zlatého srdce. „Je to symbolické ztvárnění vlastností oceněných osob,“ dodává Zdeněk Mikulášek s tím, že k ceně patří ještě diplom a pivo na rok zdarma, což aktuálně představuje 130 litrů tohoto nápoje.

Pivovar Bernardovu cenu v minulosti udělil například za férovou hru ve sportu, za záchranu života nebo jinou nezištnou pomoc druhým, ale také například týmu programátorů, kteří v rekordním čase a zdarma vytvořili informační systém elektronických dálničních známek.

Do širšího podvědomí vstoupil příběh oceněného vietnamského obchodníka, který nahlásil nález vysoké částky peněz. Pivo, které od pivovaru dostal za odměnu, prodal, a výtěžek předal organizaci pomáhající rodinám s předčasně narozenými dětmi. Přehled oceněných a jejich příběhy najdete na webu Rodinného pivovaru Bernard zde: www.bernard.cz/cs/nas-svet/bernardova-cena

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz