Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na soutěži Concours Mondial de Bruxelles se dařilo našim sektům

Na soutěži Concours Mondial de Bruxelles se dařilo našim sektům

15. 07. 2022 - PORTUGALSKO - Třetí část nejprestižnější mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles, která tentokrát patřila šumivým vínům, byla úspěšná i pro ta z České republiky.

V portugalském městě Anadia, v Muzeu vín Bairrada, získala v konkurenci 960 šumivých vín z 23 zemí světa krásných 10 medailí. Moravským a českým šumivým vínům odborná porota udělila 1 velkou zlatou, 4 zlaté a 5 stříbrných medailí. Nejúspěšnějším se stalo vinařství Bohemia Sekt, které za vína ze své známé řady Prestige obdrželo velkou zlatou, zlatou a tři stříbrné medaile a za Louis Girardot navíc přidalo druhou zlatou medaili. Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili si připsalo vinařství VINO CIBULKA – Portz Insel a jednu stříbrnou má také Vinařství Bronislav Vajbar.

“Šumivá vína z České republiky zaujala mezinárodní degustátory již při nesoutěžní ochutnávce vzorků šumivých vín z celého světa v rámci doprovodného programu. Medailový zisk byl pak vnímán velmi pozitivně a dokonce byl komunikován jako ohromující výkon České republiky v hlavní tiskové zprávě soutěže,” sdělil vinař Ing. Kamil Prokeš, který se účastnil hodnocení a dodal: “bylo mi ctí reprezentovat Českou republiku jako jeden z 65 degustátorů. Pro mne to byl nejenom úžasný zážitek, ale také velká profesní zkušenost.“

Concours Mondial de Bruxelles je letos rozdělena do 4 částí (tzv. sessions). Ve třetí části věnované šumivým vínům hodnotilo tato vína 65 odborníků z 26 zemí světa. První březnová část soutěže patřila růžovým vínům. Šampionem kategorie polosuchých vín a velkou zlatou medaili zde získal πnot noir 3,14 Rulandské modré Rosé, pozdní sběr 2017 z vinařství Znovín Znojmo. Druhá nejobsazenější část určená pro tichá červená a bílá vína se konala v květnu a vynesla moravským bílým vínům nejvíce ocenění ze všech vinařských regionů. Letošní, již 29. ročník soutěže, završí v září část věnovaná sladkým a fortifikovaným vínům.

Účast na soutěžích finančně podporuje Vinařský fond a organizačně zajišťuje Národní vinařské centrum.

Více informací o soutěži na www.concoursmondial.com

Zdroj: Omnimedia, s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz