Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MLADÉ KUCHAŘE ČEKÁ VELKÉ ZÁPOLENÍ

MLADÉ KUCHAŘE ČEKÁ VELKÉ ZÁPOLENÍ

26. 7. 2022 - OLOMOUC - Tradiční gastronomické klání nazvané Olima Cup 2022 opět po roce prověří, jak jsou na tom se svým uměním mladí kuchaři. Nervydrásající mistrovství, které bude s mezinárodní účastí, se bude konat 29. a 30. září na výstavišti Flora Olomouc. Kdo si nakonec odnese vavříny?

Už po šestadvacáté se do Olomouce sjedou mladí odborníci v oblasti gastronomie. Všichni budou chtít vyhrát, takže to bude jistě napínavá soutěž. Pořádá ji Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko, Moravská střední škola Olomouc a výstaviště Flora Olomouc.

První den se na soutěžní plac postaví kuchaři v kategorii Kuchař junior ve věku 17 až 23 let. Tato část Olima cupu je určena pro žáky a studenty gastronomických a středních škol s gastronomickými obory, hotelových škol a speciálních gastronomických škol. Soutěžit mohou i individuální zájemci ze středních škol z jiných než gastronomických oborů a soutěžící ze zahraničí. Jejich úkolem bude příprava čtyř porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou je filet z tresky. Soutěžící musí v časovém limitu připravit a prezentovat dva druhy tepelné úpravy, jako je například vaření a pečení nebo sous vide a smažení. Povinně při tom musí použít smetanu na vaření a olej z vlašských ořechů.

Další den půjdou do boje borci v kategorii Kuchař kadet ve věku 15 až 17 let. Zúčastnit se mohou žáci středních gastronomických škol, hotelových škol a speciálních gastronomických škol, ale i individuální zájemci z jiných než gastronomických oborů a soutěžící ze zahraničí.

Kadeti se musí připravit na to, že pro porotu během 45 minut uvaří tři porce libovolného pokrmu podle vlastního výběru, fantazie a kreativity. Odborná porota bude hodnotit samostatnost soutěžícího při práci na podiu a kreativitu pokrmu.

Po nich se dostaví ke sporákům soutěžící v kategorii Kuchař senior. Ta je určena všem profesionálům i nadšencům, kteří již oslavili 23 narozeniny. Stejně jako junioři i zkušenější soutěžící budou mít jako hlavní surovinu filé z tresky, a i oni se musí blýsknout dvěma druhy tepelné úpravy a do receptury zakomponovat smetanu na vaření a olej z vlašských ořechů.

Více informací najdou zájemci na stránkách www.akc.cz

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz