Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti okurek zvou na farmářské trhy, hudební program a nově také degustaci okurek

Slavnosti okurek zvou na farmářské trhy, hudební program a nově také degustaci okurek

20. 07. 2022 - ZNOJMO - Farmářské trhy, kuchařská show, soutěže pro děti a spoustu dalšího nabídne program Slavností okurek v pátek 5. srpna ve Znojmě.

„Na letošní slavnosti opět zveme do areálu pivovaru na ulici Hradní. Pro návštěvníky máme připravenou novinku, a to degustaci okurek. Stejně jako probíhají degustace vín, tak bude moct každý zkusit jak chutná okurka s chilli, s feferonkami a s dalšími speciálními ingrediencemi,“ popisuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Centrem dění bude od dopoledních 10 hodin ulice Hradní a prostranství u rotundy sv. Kateřiny, kde bude až do odpoledních hodin probíhat tvoření „okurky trochu jinak“ pod vedením spolku GaP / Galerie a Prostor a řemeslné dílny s nejrůznějšími atrakcemi Vodáckého oddílu Neptun. Chybět nebudou ani pohádky, tentorkát Divadelní uskupení Jaromír s představením Robin Hood a Perníková chaloupka Divadla Koráb. V 17 hodin pak dětský program zakončí profesionální kapela pro děti Pískomil se vrací.

Na hlavní scéně u Enotéky se jako první představí kuchařka, moderátorka a spisovatelka Markéta Hrubešová se svou kuchařskou show. V rámci hudebního programu pak vystoupí znojemská kapela Jazzy Talking, poprvé také uskupení Hazafele, které se zaměřuje na romskou a maďarskou lidovou muziku. Závěr večera bude patřit kapele TUBY, kteří přivezou ty nejznámější hity české hudební skupiny Buty. Jejich motto totiž zní – songy od Buty jedou dál!

image

Důležitou součástí je také ocenění profesionální soutěže o královskou a výběrovou okurku, která proběhla na jaře letošního roku. Porota, ve které usedli největší odborníci potravinářského průmyslu a také zástupci gastro společností, vybrala mezi desítkami vzorků ty nejlepší, které se budou moct pyšnit vizuální pečetí královské nebo výběrové okurky 2022. Slavnostní vyhlášení proběhne v 16.50 hodin.

image

Ani letos nebude chybět soutěž domácích pěstitelů a zpracovatelů. „Pokud se chcete stát letošním králem sterilovaných okurek nebo rychlokvašek, přineste do 29. července 2 soutěžní vzorky spolu s kontaktními údaji na Znojemskou Besedu. Vyhodnocení proběhne na slavnostech v 16 hodin,“ informuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Jestliže jste si pevní v kramflecích, že umíte dokonale a rychle naplnit zavařovací sklenice, můžete se zúčastnit také soutěže partnera letošního ročníku – společnosti efko cz s.r.o. Zahájení efko soutěže v plnění zavařovací sklenice na čas a přesnost bude v 16.30 na hlavní scéně u Enotéky. Po celý den bude nově probíhat degustace okurek. Návštěvníci ochutnají na desítky vzorků zavařených okurek se speciálními ingrediencemi od profesionálních zpracovatelů. Partnerem degustace je společnost efko cz s.r.o., Bouda 1883 a Znojemská pekárna společnosti PEK Group, která vedle nejrůznějších druhů pečiva ze Znojma nabídne také svůj chléb letos oceněný jako „Chléb roku 2022“. Na své si přijdou i milovníci zemědělské techniky. Přilehlou ulici Přemyslovců zaplní historické traktory, které do Znojma zavítají od partnerů z horního Rakouska.

Kompletní program slavností najdete už nyní na webu www.znojemskabeseda.cz. Vstup na akci je zdarma.

 

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz