Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti okurek: velkovýrobci převzali ocenění královské a výběrové okurky 2022

Slavnosti okurek: velkovýrobci převzali ocenění královské a výběrové okurky 2022

09. 08. 2022 - ZNOJMO - Slavnosti okurek ve Znojmě po celý minulý páteční den nabízely farmářské trhy, kuchařskou show, hudební multižánrový program, divadelní představení pro děti a další atrakce.

Svě ceny si převzali velkovýrobci, kteří se v dubnu zúčastnili odborné soutěže o královskou a výběrovou okurku. „Po několika měsících můžete oznámit vítěze odborné soutěže, kterou pravidelně pořádáme. KRÁLOVSKOU okurku letos představila společnost efko cz, a to pod označením Dětské okurky. Označením VÝBĚROVÁ okurka se pak bude chlubit společnost Bouda 1883 se vzorkem okurky s feferonkou. Obou vítězům gratuluji a všem zúčastněním děkuji, že pomáhají udržovat tradici pěstování a zpracování okurek podle kvalitních receptur,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

O královskou okurku se v letošním roce ucházelo hned  13 soutěžních vzorků, v kategorii výběrové okurky pak 9. Jako tradičně do poroty usedli akademičtí a výrobní odborníci. Za zástupce Vysoké školy chemicko-technologické v Praze jsme přivítali doc. Dr. Ing. Marka Doležala, Ing. Vojtěcha Ilko, Ph.D., Ing. Miluši Hrdličkovou a doc. Dr. Ing. Zdeňku Panovskou. Z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se do komise zapojila Ing. Zuzana Míšková, Ph.D. a Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D. Všichni tito akademičtí pracovníci se zabývají potravinářskou výrobou, a díky odborným znalostem tak dokáží posoudit správné pěstování a následné zpracování. Jejich úkolem je mezi vzorky hodnotit vzhled, vůni, konzistenci, chuť a harmonii. Vše v bodové škále a s anonymní uváděním vzorků tak, aby byla soutěž co nejvíce objektivní.

Novým partnerem Slavností se pro letošní rok stala místní Znojemská pekárna společnost PEK Group s.r.o., která se pyšní oceněním „Chléb roku 2022“. Partnerem soutěže domácích zpracovatelů je společnost efko cz s.r.o. Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Brno.

 

Zdroj:Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz