Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Klára má svátek a návštěvníky botanické zahrady v Troji čeká piknikový víkend

Klára má svátek a návštěvníky botanické zahrady v Troji čeká piknikový víkend

11. 08. 2022- PRAHA - Už na tento pátek 12. srpna připravuje Botanická zahrada hl. m. Prahy oslavy svátku patronky Vinice sv. Kláry, které se ponesou v piknikovém duchu. Oslavy se protáhnou na celý nadcházející víkend.

Další srpnovou vinařskou událostí bude Den Rulandského modrého, který připadá na čtvrtek 18. srpna. Vrcholem vinařské sezóny pak bude tradiční vinobraní, plánované na víkend 17. a 18. září. Širokou nabídku vína a burčáku opět doplní bohatý doprovodný program.

Vinice sv. Kláry je svou příslušností k botanické zahradě v Troji světovým unikátem. „Jsme jednou z mála botanických zahrad na světě, která se může pyšnit vlastním produkčním vinohradem a kolekcí vlastních vín. Jedinečné klimatické podmínky jižního svahu přímo nad řekou Vltavou jsou ideální pro pěstování vinné révy. V srpnu se už tradičně konají dvě vinařské akce – oslava svátku Kláry a Den Rulandského modrého. Rád bych upozornil na naši letošní novinku – poprvé jsme z našeho vína vyrobili sekty, primárně z odrůdy Rulandské modré, která je pro naši vinici typická. Šumivá vína budou moci návštěvníci ochutnat už tento víkend. Na září opět připravujeme oblíbené vinobraní,“ zve Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

 

Zdroj: Botanická zahrada Praha

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz