Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinobraní s víny VOC Znojmo

Vinobraní s víny VOC Znojmo

09. 09. 2022 - ZNOJMO - Znojemské historické vinobraní se letos opět představí jako velkolepá vinařská slavnost, největší v České republice. A vinaři spolku VOC Znojmo ani tentokrát nebudou chybět.

Na prostranství u rotundy sv. Kateřiny nabídnou devadesátku vín typických znojemských odrůd a návštěvníci si mohou užít i oblíbené poznávání vína všemi smysly. Otevřeno bude také Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži.

Vinobraní, které se v letošním roce uskuteční 9. - 10. září, je v první řadě svátkem vína, a zárukou, že si vychutnáte skutečně kvalitní víno, je právě největší vinařská scéna u rotundy svaté Kateřiny. „Pro návštěvníky vinobraní budou poprvé připravena vína VOC Znojmo, která prošla srpnovou hodnotící komisí. Tím však naše nabídka rozhodně nekončí,“ prozradil předseda VOC Znojmo František Koudela.

Letošní ročník totiž přichází s novinkou, která přináší rozšíření nabídky o vína z Národní soutěže. Vedle veltlínů, sauvignonů a ryzlinků VOC Znojmo tak budou moci návštěvníci degustovat další odrůdy vín bílých, růžových, červených i sektů, včetně polosladkých a sladkých vín z kategorie zbytkových cukrů.

Ochutnávka proběhne formou pochůzkové degustace, v pátek 9. září od 14:00 do 20:00, v sobotu 11. září od 12:00 do 20:00. O pohodovou atmosféru se postará cimbálová muzika Jožky Šmukaře.

V areálu znojemského hradu pak čeká zájemce další vinařsky zaměřená scéna, která jim umožní poznat Víno všemi smysly. „Při poznávání se zaměříme na tři odrůdy vín typické pro Znojemsko, tedy Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené. Ti nejúspěšnější zde získají titul Znalec znojemských vín a jako odměnu si odnesou degustační vzorek vín VOC Znojmo,“ dodává Koudela.

Kdo si bude chtít vybrat víno v klidu, stranou od všudypřítomného davu, může během vinobraní navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na Kollárově ulici, kde je možné degustovat vína ze speciálního vinného baru či kochat se se sklenkou v ruce výhledem z věže.

Vstupenky na Znojemské historické vinobraní, s nimiž se dostanete také na scénu VOC Znojmo, jsou v předprodeji v síti Ticketstream nebo v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici ve Znojmě. Dvoudenní permanentku lze zakoupit za 550 korun. Degustační bločky na ochutnávku vín VOC Znojmo budou k zakoupení přímo na místě.

Vedle vína se návštěvníci mohou těšit na multižánrový program na třinácti scénách i na slavný průvod krále Jana Lucemburského. Více informací naleznete na www.znojemskevinobrani.cz

Zdroj: VOC Znojmo, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz