Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hrušky jako sladký symbol podzimu. Vychutnejte si je v lákavých receptech

Hrušky jako sladký symbol podzimu. Vychutnejte si je v lákavých receptech

26. 09. 2022 - ČR - I když letní měsíce utekly jako voda, období, kdy si můžeme užívat sezónní ovoce, ještě zdaleka nekončí! I pestrobarevný podzim v Česku totiž nabízí dobroty, s nimiž můžeme v kuchyni báječně čarovat. Sáhněte tentokrát třeba po hruškách a nechte se inspirovat našimi recepty!

Žádná zbytečná chemie, průmyslová hnojiva ani pesticidy. To vše vám zaručí hrušky, které byly vypěstované v režimu ekologického zemědělství. Nejenže potraviny a suroviny v bio kvalitě obsahují velké množství vitamínů a minerálů, ale navíc byly vyprodukovány v souladu s přírodou a přísnými pravidly.

Hrušky plněné plísňovým sýrem

- 4 ks hrušek

- 200 g plísňového sýra typu niva

- hrst vlašských ořechů

- lžíce třtinového cukru

- hřebíček

- šťáva z citronu

- máslo

- 250 ml vody

Vodu s cukrem, h řebíčkem a citronovou šťávou povařte v hrnci asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Hrušky oloupejte, rozkrojte na půlky a zbavte jádřinců. Vložte do připravené vody s kořením a chvíli společně povařte. Dejte pozor, aby se hrušky zcela nerozpadly. Poté je vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Následně vyšlehejte změklé máslo a smíchejte se sýrem. Nakonec hrušky naplňte sýrovým krémem a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Pro hezký efekt můžete ještě dozdobit vanilkou a badyánem.

Opečená bagetka s krémovým sýrem a hruškami

- bagetka

- 2 lžíce olivového oleje

- 2 hrušky

- hrst vlašských ořechů

- hrst lískový ch ořechů

- 300 g čerstvého sýra typu ricotta

- lžíce medu

Bagetku nakrájejte na plátky, které z obou stran potřete olivovým olejem a rozložte je na plech vystlaný pečicím papírem. Při teplotě 180 stupňů je pečte v troubě přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Hrušky omyjte, rozkrojte napůl, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi si rozehřejte máslo, hrušky orestujte a přidejte nahrubo nasekané vlašské a lískové ořechy. Opečené bagetky potřete sýrem smíchaným s medem, poklaďte hruškami s ořechy a podávejte.

Hruškovo-pomerančový pečený čaj

- pomeranč

- 2 hrušky

- skořice

- hřebíček

- šťáva z citronu

- 2 ks cukru

- lžíce třtinového cukru

- 1 dcl rumu

Pomeranče a hrušky opláchněte, zbavte slupek a hrušky také jádřinců. Ovoce nakrájejte na malé kostičky, vložte do misky, přidejte cukr, rum, koření, citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Směs rozložte na pekáč a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně 60 minut. Po vyjmutí z trouby naplňte vymyté sklenice směsí, pečlivě uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte přibližně 8 hodin odpočívat. Pro finální přípravu čaje dejte do hrnečku dvě lžičky zavařené směsi, zalijte vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat a podávejte.

NÁŠ TIP: Lákají vás naše recepty? Ekofarmy, kde seženete čerstvé bio hrušky, si můžete snadno vyhledat na stránkách kamprobio.cz a lovime.bio. Pokud milujete sušené ovoce, povidla i mošty, zavítejte do Ekosadů Komňa, kde seženete všechny tyhle dobroty v bio kvalitě. Více na www.ekosadykomna.cz

 

Zdroj: PEPRCONZULTING

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz