Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

LIHOVÁREK.CZ POŘÁDÁ PRVNÍ ROČNÍK NEJVĚTŠÍHO FESTIVALU TUZEMSKÝCH ŘEMESLNÝCH DESTILÁTŮ V ČESKU

LIHOVÁREK.CZ POŘÁDÁ PRVNÍ ROČNÍK NEJVĚTŠÍHO FESTIVALU TUZEMSKÝCH ŘEMESLNÝCH DESTILÁTŮ V ČESKU

29. 09. 2022 - PRAHA - Pálenka fest, událost podporující české lihovarnictví, proběhne 8. října v Pražské tržnici v Holešovicích. Návštěvníci se mohou těšit na unikátní událost, během které budou mít možnost na jednom místě ochutnat ty nejlepší destiláty, likéry a jejich tvůrce.

K degustaci budou tři stovky vzorků od třiceti vystavovatelů, jako je Rudolf Jelínek, lihovar Žufánek nebo palírna Radlík. Vedle klasických ovocných pálenek bude k dispozici například rybízovice, oskerušovice či malinovice a destiláty z exotického ovoce. Jedním z hlavních bodů programu festivalu bude i vyhlášení výsledků soutěže Pálenka roku. Kromě toho se mohou návštěvníci těšit na odborné přednášky, řízené degustace a další doprovodný program.

Pálenka fest bude především o propojení dodavatelů kvalitních českých destilátů a likéruse zákazníky a seznamování se s kulturou českého lihovarnictví. Zúčastní se ho jak velké a známé značky, tak menší, jako například Zámecké sady Chrámce, Baron Hildprandt, Pálenice Zubří nebo Garage22.

Unikátní bude Pálenka fest proti jiným festivalům podobného typu i tím, že zde návštěvníci přijdou do kontaktu se samotnými lihovarníky, kteří je provedou řízenou degustací. Miroslav Motyčka zastupující Rudolfa Jelínka představí své ovocné destiláty, Martin Žufánek provede absintový rituál, Lukáš Andrlík z Destilérky Svach povede degustaci Old Well whisky, na prezentaci kvalitních ginů se zaměří například Robert Urbánek, zakladatel Little Urban Distillery.

„Pálenka fest je jednou z cest, kterou jsme se vydali za cílem podpořit české lihovarníky, edukovat o významu jakosti konzumovaného alkoholu a posílit pozitivní vnímání českých destilátů v naší společnosti. Rádi bychom návštěvníkům ukázali, žev tuzemsku vznikají vysoce kvalitní produkty a pomohli bořit mýty o tom, že zahraniční rum či whisky je lepší volba než česká pálenka,“ představuje myšlenku festivalu Jakub Gottwald, který je zároveň členem představenstva Unie Destilatérů.


www.palenkafest.cz


Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz