17. 10. 2022 - ZLÍN - S Robertem Boháčikem jsme se potkali někdy v roce 2009 v restauraci Koliba Kocanda ve Zlíně. Po třinácti letech je to nově setkání v kultovní restauraci Potrefená husa v centru Zlína, kde od jara vaří na pozici šéfkuchaře.
Přišel jste do zavedeného podniku, měl jste přesto možnost něco změnit ve stávajícím menu?
Ano, možnost jsem samozřejmě dostal. Menu měníme průběžně a připravujeme nějaké změny do podzimního lístku.
Když by se vás host zeptal, co mu z vaší nabídky doporučíte, co by to bylo a proč?
Všechno jídlo z naší nabídky, samozřejmě. Ale jako moje oblíbené jídlo bych doporučil naši Potrefenou kachnu se zelím z červené řepy, protože je to klasika české kuchyně trochu jinak.
Vaříte v restauraci, která se hodně zaměřuje na pivo. Používáte ho i ve vašich receptech?
Pivo samozřejmě používáme do hotových jídel i poledního menu. Naše Černá Barbora dodá jídlu tu správnou chuť.
Máte nějaké plány, co byste chtěl hostům připravovat v budoucnu?
Gastronomie se pořád vyvíjí. Sledujeme trendy, posloucháme přání zákazníků a podle toho se snažíme připravovat denní nabídky a jídelní lístky. Rádi využíváme sezonní potraviny.
Na čem si z vaší nabídky nejraději pochutnáváte vy osobně?
Mám rád tradiční českou kuchyni s moderním nádechem.
V nabídce máte potrefenou kachnu. Bude někdy i husa?
Ve stálé nabídce husa nejspíše nebude. Můžete se ale těšit na naši svatomartinskou nabídku, kde si hus užijete až až.
Text a foto: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.